Читај ми!

Вујошевић открио зашто Бјелица, Миротић и Јокић нису завршили у Партизану

Најтрофејнији тренер у историји Партизана Душко Вујошевић испричао је у емсији "Без устручавања" зашто велика кошаркашка имена Немања Бјелица, Никола Миротић и Никола Јокић нису постали играчи црно-белих још у млађим категоријама, иако је постојала прилика.

Партизан је за време Душка Вујошевића важио за највећу "фабрику" играча у Европи, укључујући будуће српске репрезентативце, евролигашке и НБА асове.

Вујошевић је кренуо са случајем Немање Бјелице, који је ишао заобилазним путем. Један од наших најбољих играча у претходној деценији је из Партизана отишао за Аустрију, па се вратио и пуну афирмацију доживео у Црвеној звезди.

"Бјелица је играо у млађим категоријама Партизана. Отац је ушао у конфликт са једним од тренера који је форсирао неког другог играча, са Киметом Богојевиће, Владом Јовановићем, који му је био комшија. Влада је покушавао да га упристоји, због чега је направио нцидент на једној утакмици и отишао из Партизана. Немам никакве везе са његовим одласком из Партизана, био је један од кмлинаца који су долазили на ред", рекао је Вујошевић.

O преласку Николе Миротића у Партизан се писало и "брујало" читавог лета, а мало је познато да је бивши  шпански репрезентативац могао да дође у Партизан као дечак. 

"Долази у Београд на пробу у Звезду, свиђа се Шакоти и Караџићу. Тренери Седлачек, Жежељ и остали кажу да имају таквих играча. Јавља ми Горан Бјелица да је талентован и заказујем му тренинг на отвореним теренима код 'Пионира'. Видим га, лепо грађен, симпатичан, и питам га да ли би дошао у Партизан. Он хоће, а ја сам му рекао да ћу да затражим да он дође. Рекао сам Тодорићу, који је тада радио шта му ја кажем. Било је потребно да се плати 70.000 евра школи Јадрана Вујачића, јер је Никола одатле потекао. У међувремену се 'отвара' Реал и Јадран га шаље тамо", присећа се Вујошевић.

Најбољи играч данашњице Никола Јокић није дошао међу црно-беле, јер се није допао Душковом помоћном тренеру. 

"Један од власника клуба у ком је поникао је човек са презименом Савовић, који се дружио са мојим помоћним тренером Тадићем.Тадић је отишао на камп на Златибору да га види и није му се допао. Био је дежмекаст. Николу потом родитељи пребацују у Војводину без обештећења да би био виђен. Почиње Јадранска лига, он постаје МВП првог, па другог кола и Мега га већ прати. Он је контра од свих правила, изузетак. Мишко (Ражнатовић) 20 дана није могао да се опорави кад је Барселона долази на два тренинга и утакмицу да га 'покупи' за 700.000 евра. Баш тад су то Николи били најлошији тренинзи и утакмица"; испричао је Вујошевић на "КТВ".

среда, 17. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару