Читај ми!

Божа Маљковић за Ас: Јокић ће играти за Србију у Паризу

Председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић у опширном интервјуу за шпански Ас изјавио да очекује бројну делегацију српских спортиста на Играма у Паризу и открио да ће за "орлове" наступити најбољи кошаркаш НБА лиге Никола Јокић.

Србија је недавно освојила сребрну медаљу на Мундобаскету на Филипинима, иако на турнир није отишла у најјачем саставу. Ипак, председник ОКС Божидар Маљковић открио је да ће за "орлове" у Паризу играти нИкола Јокић.

"Приметили сте да на Мундобаскету нисмо играли у најјачем саставу. Није играо МВП НБА лиге Никола Јокић, најкориснији играч Евролиге Василије Мицић, па ни Никола Калинић. Већ сам најавио да ће сви играти у Паризу, па и Никола Јокић", рекао је Маљковић.

Маљковић је члан треће генерације шпанске кошаркашке Куће славних, заједно са Пау Гасолом и Предрагом Даниловићем.

"Већ сам 2011. године рекао да је Пау Гасол најбољи центар на свету. Са Рађом и Сабонисом чинио је најбољи трио европских центара", рекао је Маљковић и истакао да инаугурација у Кућу славних за њега представља највеће признање.

"Када су ми рекли да улазим у шпанску кошаркашку Кућу славних, задовољство је било максимално. Чини се да шпанска кошарка препознаје мој десетогодишњи свакодневни рад у тој земљи. Могу да кажем хвала Барселони, Реал Мадриду, Басконији и Уникахи, посебно људима из Малаге. Мислим да су ту постављени темељи за успехе који су касније постигнути са Серђом Скариолом. Ја лично не волим ове награде. Понекад имају неку политичку позадину, не знам. Али Шпанија је прва земља која ме је наградила и то потврђује добро време проведено тамо", рекао је Маљковић.

петак, 10. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара