Лука Митровић: Мотивација и глад за трофејима у својој кући никада не мањка

Кошаркаш Црвене звезде Лука Митровић изјавио је да је срећан што ће и наредне сезоне играти за црвено-беле и додао да му не мањка мотивације за освајањем трофеја.

Митровић је пре три месеца продужио уговор са Црвеном звездом до јуна 2025. године. Црвено-бели су нову сезону отворили тријумфом против Игоекее у Аба лиги.

"У тиму је доста носта нових играча, стигла су велика имена, што је мени посебно драго. Изузетно сам узбуђен што ћу имати прилику да играм са таквим кошаркашима, које сам имао прилике раније да гледам кроз репрезентацију, ту пре свега мислим на Милоша Теодосића и Немања Бјелицу. Дивио сам им се годинама, а сада смо на истој страни. Жеља и мотивација је на високом нивоу. Ми смо практично три пута почињали припреме из почетка, имали смо доста репрезентативаца. Сваки пут када се нови играч прикључи, упознајете их са системом, акцијама, они се адаптирају на нову средину. Припреме нису имале чист ток, били су испресецане", рекао је Митровић.

Црвена звезда је током прелазног рока довела 10 нових играча: Дејан Давидовац, Марко Симоновић, Милош Теодосић, Адам Ханга, Мајк Тоби, Џоел Боломбој, Рокас Гиедраитис, Шабаз Нејпир, Јаго дос Сантос и Немања Бјелица. 

"Поседујемо велики квалитет и сигуран сам да ћемо нам то бити велики плус. Тим квалитетом надоместићемо неке ствари које нисмо стигли током припрема да изградимо до краја. Ту пре свега мислим на тимски дух, тимску хемију", додао је кошаркаш Црвене звезде.

Митровићу је ово осма сезона у црвено-белом дресу, а у два наврата је био део Звезде. 

"Мотивације у Звезди никада није мањкало. Колико год дуго играо ове увек ће бити глад и жеља за победама и трофејима, играте у својој кући. Преговори и нису трајали дуго, када само се усагласили око неких ствари и када сам видео са каквим амбицијама Звезда улази у ову сезону и који играчи долазе, није било превеликог размишљања", рекао је Митровић.

Митровић је истакао да лако проналази мотивацију за освајањем трофеја.

"Мотивација и глад мора да буде присутна код сваког спортисте. Ако није присутна онда вероватно и нисте за највиши ниво у том послу. У тој нашој природи постоји глад за победама након пораза, мотивација да будете бољи после победе, свиђа вам се тај осећај. Лепо је побеђивати, у свом граду, у граду где људи живе за кошарку. Осећа се у ваздуху нека напетост. Притисак је нешто са чим живите. Вероватно у неким другим клубовима и земљама није притисак на том нивоу. Ако желите да будете на овом нивоу, то су ствари на које морате да се навикнете. За осам година у Звезди сам научио да се носим са притиском. Имам 30 година, искуснији сам и научио сам да се носим са овим стварима", навео је Митровић.

Црвена звезда ће у четвртак, 5. октобра у првом колу Евролиге у "Штарк" арени дочекати француски Асвел.

"Радује ме информација да добро иде продаја карата. Потпун је доживљај када је "Арена" крцата. Надам се да ћемо ми давати повода навијачима да долазе и да ће они уживати заједно са нама", закључио је Митровић.

среда, 17. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару