Читај ми!

Аврамовића дочекало хиљаде Чачана

Српског кошаркаша Алексу Аврамовића и чланове стручног штаба репрезентације Србије, Марка Мариновића и Феђу Сретеновића, освајаче сребрне медаље на Мундобаскету, на Градском тргу у родном Чачку дочекало је више хиљада људи.

Велики број грађана Чачка окупио се на Градском тргу како би дочекао суграђане Алексу Аврамовића, Марка Мариновића и Феђу Сретеновића, који су освојили сребрну медаљу на Светском првенству у Манили.

Њих тројица су стигли на Градски трг у олдтајмеру, а дочекао их је огроман аплауз.

Репрезентативац Србије Алекса Аврамовић који је одиграо сјајне партије на првенству, своје прве кошаркашке кораке је направио у Кошаркашком клубу “Младост”, а затим у чувеној Борчевој хали крај Мораве.

"Хвала Чачани на топлој добродошлици, на великом срцу. Показали смо зашто је Чачак центар света и волим вас све, слава Богу. Ова три дана су нешто најлепше што ми се у животу десило. Хвала вам свима који сте дошли, стварно смо све ове недеље на такмичењу дали 1000 посто наших могућности у нади да ћемо Србији донети Олимпијске игре или медаљу, вратили смо се са сребром. То је оно што свако дете сања кад крене да тренира кошарку, да постигне добар резултат за своју земљу, зато је ово остварење мог сна. Хвала мојим Чачанима што су дошли", рекао је Аврамовић

Марко Мариновић, помоћни тренер селектора Светислава Пешића и Феђа Стојановић, кондициони тренер истакли су да је Чачак град кошарке и да су одувек маштали о дочеку у родном граду.

"Ја сам одмалена сањао да ми се нешто овако деси у мом рођеном граду. Захвалите се Алекси који је пронео славу чачанске кошарке, не само у Србији, него у целом свету", истакао је Мариновић

Окупљеним Чачанима захвалио се и Феђа Сретеновић.

"Желим да вам кажем да смо осећали то присуство свих навијача из Србије током свих дана у Манили. Заиста је лебдело изнад глава, то неко лепо осећање. Знали смо да ће велике ствари да се догоде. Хвала вам свима, хвала још једном", додаје Сретеновић, кондициони тренер кошаркашке репрезентације Србије.

Након церемонијалног дела дочека наставила се навијачка атмосфера. Велики број школараца испратило је Алексу Аврамовића, а аутомобил у коме је одлазио са свих страна је био окружен обожаваоцима.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се