Читај ми!

Бoриша Симанић: Пет дана нисам знао за себе – бодрио сам их порукама, они мене победама

Српски кошаркашки репрезентативац Бориша Симанић био је један од учесника Светског првенства у Манили. Нажалост, само до утакмице са Јужним Суданом, када је задобио ударац кобан по његово здравље, због чега је изгубио бубрег. Од тог момента, па све до последњег дана боравка наше делегације на Филипинима, Симанић је провео у болници где је два пута оперисан, а био је и животно угрожен. У јединој изјави од повратка са Светског првенства, Симанић је све обрадовао радосним вестима о тренутном здравственом стању.

Бориша Симанић је, после пријема код председника Србије Александра Вучића на Андрићевом венцу, рекао да је из дана у дан његово здравствено стање боље.

"Одлично сам, стварно! У почетку је било баш незгодно, из дана у дан је све боље. Почео сам и да ходам и да једем, тако да се надам убрзаном опоравку", почео је Бориша разговор за Први програм Радио Београда.

Симанић је током елиминационе фазе Мундобаскета био велики извор мотивације изабраницима селектора Светислава Пешића. Објаснио је како је изгледала комуникација с тимом и када се десио први контакт након буђења из анестезије.

"Пошто сам имао две операције, практично пет дана нисам знао за себе. Нисам имао ни телефон. Када сам првом приликом успео физички да дођем до мобилног, послао сам им поруку и то их је стварно много морално подигло. И мени су значиле те њихове победе, тако да смо се на тај начин међусобно допуњавали. Пратио сам их преко мобилне апликације", уз осмех је рекао крилни центар репрезентације Србије.

На питање да ли постоје назнаке о његовом евентуалном повратку на паркет, оптимистично је одговорио:

"За сада не знам много. Наравно, могуће је да опет заиграм. Знам само да три месеца не смем ништа да радим. После тога треба да се бубрег… (дубоки уздах, па наставља)... Очекују ме анализе под физичким напором и после тога ћемо све знати", закључио је Бориша Симанић.

петак, 17. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара