Читај ми!

Сједињене Америчке Државе убедљиво до полуфинала Мундобаскета, Италија немоћна

Кошаркашка репрезентација Сједињених Америчких Држава пласирала се у полуфинале Светског првенства после победе у четвртфиналном мечу над Италијом 100:63.

Први фаворити за златну медаљу, кошаркаши Сједињених Америчких Држава пласирали су се у полуфинале Мундобаскета после убедљиве победе против Италије 100:63.

Најефикаснији у победничкој екипи био је Микел Бриџис са 24 поена, док је у тиму Италије највише поена постигао Симоне Фонтекио - 18.

Није деловало на почетку дуела да ће САД славити са 37 поена разлике. Егал је обележио почетни период игре. Обе екипе су промашиле неколико шутева на почетку утакмице. Није било много постигнутих поена, па су тек крајем прве дела игре, САД повеле 20:11 и тако направиле осетнију предност.

Друга четвртина почела је исто као прва, са више промашених шутева на обе стране. Џејлен Брансон и Микел Бриџис прекинули су низ промашаја. Италијани су до половине друге деонице успевали да одрже мањи заостатак у мечу. Међутим, до краја првог полувремена Сједињене Америчке Државе су стекле више од 20 поена предности и на одмор отишле са вођством 46:24.

Већ на почетку треће четвртине Американци су везали неколико узастопних кошева. Најрасположенији су били Микел Бриџис и Џејлен Брансон. Са друге стране паркета Симоне Фонтекио био је најзапаженији играч. Како је време одмицало, предност САД је расла. На крају трећег дела Италијани су губили 39 поена разлике, 83:44.

Иако Американци важе за нападачки веома талентовану кошаркашку нацију, на овој утакмици огромна разлика у квалитету видела се и у одбрани. Уз то, кошаркаши САД су погађали из свих позиција и у последњем периоду игре остало је само да се види који ће бити коначан резултат меча.

У полуфиналу Сједињене Америчке Државе играће против бољег из дуела у којем се састају Немачка и Летонија.

субота, 18. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара