Читај ми!

Милутинов и Јовић: Битно је да смо победили, можемо да научимо доста из утакмице

Кошаркаши Србије Стефан Јовић и Никола Милутинов изјавили су да је најбитније то што су победили Порторико, што се селекција није "опекла" и да имају шта да науче из утакмице.

Кошаркаши Србије савладали су Порторико 94:77 у дуелу за прву позицију у групи и пролазак у наредну фазу такмичења.

"Два различита полувремена смо одиграли. Другим полувременом не можемо да будемо задовољни. Једноставно, нико овде није дошао са белом заставом. Сви су мотивисани када играју против нас. Можда су нас превише ценили после победе у Београду у том првом полувремену када смо их натрчали и наметнули свој стил игре. Цело друго полувреме је било без енергије, поготово за нас који смо млада екипа, јесмо нова али смо млада. Тражимо агресивност кроз одбрану и то је потпуно изостало и то не би требало да се дешава", рекао је Јовић.

Додао је да овај пад у игри није узрокован напорним тренинзима.

"Нису тренинзи захтевни, нити јаки. Ово што између утакмица имамо то је тренинг опоравка који је првенствено одређен неким вежбама, тонусом мишића. Нема ту захтевних ствари, све што смо радили, то је то. Ово нисмо смели да дозволимо јер свако ко буде скаутирао нас и гледао друго полувреме играће на исти начин", додао је српски кошаркаш.

Јовић је поновио да је екипа пуна самопоуздања.

"Добро је да смо имали велику разлику. Нема филозофије, не смемо ово да радимо и да допуштамо овакве ствари", закључио је Јовић. 

"Отворили смо утакмицу како је требало, играли смо одлично првих 20 минута. У другом делу смо пали, одиграли смо лоше и свесни смо тога. Овога пута нам се то није обило о главу и не сме да нам се то понавља у наредним мечевима. Морамо да будемо бољи", рекао је Милутинов после меча и додао да је ипак дошло до опуштања.

"Стварно је била велика разлика на полувремену. У друго полувреме нисмо ушли како смо се договорили", додао је центар Србије.

Милутинов је на утакмици са Порториком постигао 12 поена и имао је 15 скокова. Он истиче да је важан коначан резултат због нешто лошије игре у другом делу.

"Најбитније од свега је да смо победили. То што је друго полувреме одиграно лошије, добро је да нешто може да се научи из тога. Нисмо се опекли и идемо даље, да нешто извучемо из овог меча", закључио је Милутинов.

Србија ће у среду од 10 часова играти против селекције Јужног Судана.

среда, 26. јун 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару