Читај ми!

(Не)убедљиво издање Србије против Порторика

Кошаркаши Србије савладали су Порторико 94:77 у дуелу за прву позицију у групи и пролазак у наредну фазу такмичења. "Орлови" су показали два лица, а генерални утисак након утакмице није у складу са резултатом.

Изабраници Светислава Пешића одиграли су одлично прво полувреме у којем су лако дошли до 30 поена предности, а онда је наступило друго неорганизовано у којем су распуцаном ривалу замало дозволили потпуни повратак у меч.

Прво полувреме - кошаркашка клиника репрезентације Србије

Изабраници Светислава Пешића су и у овај меч као и у претходни против Кине ушли добро. Направили су серију 8:0 која је ривала натерала да већ у другом минуту заражи тајмаут.

Разноврсност у нападу, велики број поена из транзиције, али и из позиционих напада уз добре проценте шута ван линије за три поена одавао је утисак да не постоји начин да се "орлови" зауставе у нападу, док су високи пресинг и агресивна зона представљале нерешиву енигму за ривала у уводној деоници.

Кошаркаши су понесени атмосфером и серијом лаких поена почели да форсирају шут са дистанце, па су са три од пет из првих неколико минута до краја првог периода пали на три од 13 из игре.

У другој четвртини разлика између две екипе почела је да се повећава још више, а високи проценти шута и лака реализација напада без претераног форсирања шута за три поена одавале су утисак да Србија нема видљиве мане у нападу.

Порторико је у овом периоду играо зонску одбрану коју је Србија подизањем Милутинова изнад линије пенала лако разбијала.

Друго полувреме и друго лице репрезентације

Већ је после пар уводних минута треће деонице било јасно да Србија не изгледа добро, или бар не довољно добро да се континуитет игре из првог полувремена надокнади.

Висок зонски пресинг Порториканаца и неколико грубих фаулова "сасекли" су Србију у нападу која је уз велику поентерску разлику помало ноншалантно ушла у наставак меча.

Порторико је са две брзе тројке и украденом лоптом на самом старту ухватио ритам који се у првом полувремену чинио немогућим. Потом су искористли и тренутке слабијег фокуса капитена Богдановића да преко њега у одбрани из пет напада изађу са 15 поена.

Као и у припремним мечевима, током читаве треће, али и прве половине последње деонице, Србија је имала потешкоћа да брани шут за три поена, играчи су били лоши у преузимањима, али и у кретњи око блокова.

Овај проблем био је присутан и у првом полувремену, али Порториканци нису успели да погађају отворене шутеве које су имали.

Порторико је лако серијом погођених тројки већ на половини последње четвртине стигао на 10 поена заостатка, али су изабраници Светислава Пешића предвођени Богдановићем узвратили са 7:0 недозволивши рибалу да се у потпуности врати у меч.

Упозорење пред наставак такмичења

Несхватљив пад у игри селекције Србије добро је упозорење пред наставак такмичења, јер су грешке и ноншалантан притсуп након великог вођства нешто што озбиљније екипе од Порторика не би опростиле.

Ипак, обрис игре из првог полувремена може да се искористи у наредним мечевима које ће "орлови" играти.

Приметљиво је било да селектор Пешић као и у неким припремним утакмицама није хтео да тражи тајм-аут, већ је чекао да се кошаркаши сами изборе са притиском и негативним ритмом у који су упали. 

Ово носи искуство за наредне мечеве који носе већи такмичарски значај, а самим тим и терет на најбитније играче екипе.

субота, 18. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара