Читај ми!

Огласио се и Мишко Ражнатовић: Јам би остао да је било културнијег понашања и добре воље Партизана

Апсолутно нисам имао намеру да коментаришем било шта везано за ситуацију око Јама Мадара, иако сам мета грубих напада, што је у опису посла у којем сам већ 28 година. Међутим, имајући у виду неистините тврдње из последњег саопштења КК Партизан, принуђен сам да реагујем првенствено као поштовалац свих љубитеља кошарке које сигурно занима шта се заиста десило, рекао је познати кошаркашки менаџер Мишко Ражнатовић.

Партизан је најавио тужбу незадовољан због потписа израелског кошаркаша за Фенербахче, уз објашњење да је испунио све ставке из уговора.

"Чињенице су следеће: нисам учествовао у састављању уговора између Мадара и Партизана, нити писменој комуникацији, нити имам сазнања о томе да ли су мејлови завршавали у спам фолдерима. Мој посао је био, када је играчу саопштено из Америке да је слободан, да договорим нови уговор. Без сумње да је логичан избор и био да настави са Партизаном, имајући у виду већу улогу у финалу АБА, те сам га усмерио да мора да разговара са Жељком Обрадовићем, што је Јам и урадио. Дошао је из Израела, обавио разговор и одлучио да остане", навео је Ражнатовић у писаној изјави за Танјуг.

Мадар је прихватио да се раскид анулира и да остане по старом уговору, међутим, клуб сада то више није желео и инсистирао је да се уговор продужи, како би након одигране сезоне могао да приходује обештећење било из Европе или од НБА. Сасвим легитимно, додао је Ражнатовић.

"После вишедневног убеђивања, играч је прихватио продужење и тражио сам од клуба, поруком у петак, 7. јула у 9.12 повећање од 75.000 УСД у првој години. Такође легитимно и веома скромно и никако двоструко више. Од клуба сам добио одговор у 9.15 да је у питању Јамов велики безобразлук и да принципијелно нема повећања."

У наредним данима се веома ружно комуницирало, провлачиле су се и благе претње и повратка више није било. Епилог приче је да је Јам Мадар потписао уговор са новим клубом за неупоредиво већи износ од онога за који је био спреман да остане у Партизану, да је било културнијег понашања и добре воље од стране клуба, јасан је Ражнатовић.

"Партизану су понуђене две опције: да играч остане под важећим уговором без продужења или да повећа износ у првој години за 75.000 и добије продужење уговора. О томе наравно постоје писмени трагови. Да је било која од опција прихваћена, данас не би било потребе за писањем саопштења о одласку 'мејлова у џанк'. Жестина реакција кроз прекид сарадње, само додатно показује свесност клуба о непримереном вођењу преговора и поступању човека који се тиме бавио и грешкама које су начињене. Што се престанка сарадње тиче, наравно да имам жал услед исте, имајући у виду да се ради о једном од највећих европских клубова, али ако је то цена која се мора платити да би се радило професионално и штитио интерес играча, спреман сам да је платим", закључио је Ражнатовић.

петак, 28. јун 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару