Читај ми!

Јокићу стижу честитике од политичара и спортиста до америчке амбасаде

Српском центру Николи Јокићу поводом освајања прве НБА титуле пристижу честитке са свих страна света од прослављених кошаркаша и спортиста преко домаћих и светских политичара, па до америчке амбасаде у Београду која је на друштвеним мрежама поставила посебну честитку за њега и Новака Ђоковића.

Амбасада Сједињених Америчких Држава у Србији честитала је српском тенисеру Новаку Ђоковићу тријумф на Ролан Гаросу, као и кошаркашу Денвера Николи Јокићу освајање шампионске титуле у НБА лиги.

"Србија је земља са великом спортском традицијом и упркос томе што њени становници чине само 0,1 одсто светске популације, двојица њих су за само два дана успели да приуште ретко виђено задовољство људима широм планете. Најбољи кошаркаш данашњице и најбољи тенисер свих времена су Србију учинили најпопуларнијом спортском земљом на планети", наводи се на званичном Твитеру налогу америчке амбасаде у Београду.

Председник Србије Александар Вучић међу первима је честитао Николи Јокићу а придружили су му се и бројни политичари и чланови владе.

Српски министар спорта Зоран Гајић је у честитци нагласио да је Јокић показао да је најдоминантнији кошаркаш данашњице.

"Јокић је сваком свом потезу и наступу показивао најлепше животне вредности - љубав и снагу породице, љубав према саиграчима, љубав према свом родном граду и својим коњима. У име Владе Републике Србије и своје лично име, честитам Николи ово изузетно достигнуће и посебан начин на који га је постигао, он је један од најбољих спортских амбасадора Србије на свету и заувек ће бити у нашим срцима", рекао је министар спорта Зоран Гајић.

Честитку је упутио и први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић.

"Све нас у Србији обрадовала је победа Денвера у финалу и освајање првог шампионског прстена у НБА лиги, а Ви сте дали највећи допринос овом историјском успеху. Захвални смо Вам што сте обрадовали све наше сународнике на свету овим огромним успехом. Желим Вам да се после огромног напора и узбуђења добро одморите у Србији, а после тога још много успеха у каријери," наводи се у честитки Ивице Дачића.

И са свих крајева света стижу похвале и честитке међу којима се нашла и честитка бившег председник САД Барака Обаме.

"Честитке Денверу и изузетном МВП-у финала Николи Јокићу што су донели први НБА трофеј у историји франшизе", написао је Обама на Твитеру.

Међу посебно важним за Јокића свакако је честитка легендарног америчког кошаркаша Ирвин Меџик Џонсона као и бројниг других некадашњих и садашњих кошаркаша.

"Честитке Николи Јокићу, МВП-у финала НБА лиге. 660 поена, 269 скокова и 190 асистенција у плеј-офу?! Он је први играч у историји НБА лиге који је најбољи у све три категорије у плеј-офу", написао је Џонсон на свом Твитер налогу.

"Честитке суперзвездама Нагетса Николи Јокићу и Џамалу Мареју, сваком играчу Денвера, целом граду и навијачима", додао је Џонсон.

На друштвеним мрежама огласио се и кошаркаш Атланте Богдан Богдановић.

"Прва од многих! Честитам брате! Поносан сам на тебе. Увек је добро бити Србин, посебно данас! Хвала вам, Џокери", написао је Богдановић на Твитеру.

Јокићу су на друштвеним мрежама честитали, између осталих, и кошаркаш Чикага Никола Вучевић, играч Минесоте Руди Гобер и бивши центар ЛА Лејкерса Двајт Хауард.

петак, 14. јун 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије