Читај ми!

Кошаркашки клуб Црвена звезда неће да игра финале АБА лиге пре краја Суперлиге

Кошаркашки клуб Црвена звезда саопштио је данас да неће да игра финале АБА лиге све док се не оконча Суперлига Србије.

"Као озбиљан клуб немамо намеру да чекамо недељама и недељама како би одиграли финале које је требало у нормалним околностима да буде окончано пре најмање месец дана (и није било разлога да тако не буде), окрећемо се и због интереса националних тимова Србије такмичењу које нам је као српском клубу изузетно важно", стоји између осталог у саопштењу клуба са Малог Калемегдана.

"Најављени почетак финала АБА лиге (који још увек није ни званично најављен за 12.јун, дакле 20 дана након последње одигране такмичарске утакмице КК Црвена звезда) ће морати да сачека завршницу националног првенства Србије, јер је КК Црвена звезда довољно дуго чекао и гледао како се нарушава регуларност АБА лиге, овога пута нерегулисаним календаром такмичења који се у свакој лиги утврђује на почетку – а не током, или на крају сезоне!", додаје се у саопштењу.

Настављено је у саопштењу у истом тону.

"Полуфинална серија Суперлиге Србије ће почети 4. јуна, реванш мечеви ће се играти три дана касније, а евентуална мајсторица 9. јуна.

Уколико се полуфинале заврши на два меча финална серија у којој ће наступати КК Црвена звезда Меридианбет ће почети већ 10. јуна, реванш ће се играти 13, а мајсторица 16. јуна.

Уколико се полуфинале заврши тек после три меча термини финалне серије су 12, 15. и 18. јун.

Сваки покушај АБА лиге да евентуално компромитује календар завршнице Суперлиге Србије накнадним заказивањем утакмица у време одигравања финала првенства Србије, сматраћемо још једном провокацијом и покушајем да се АБА лига још више уруши.

КК Црвена звезда од данас неће уопште спекулисати о датумима и почетку финалне серије АБА лиге, нити ће оно моћи да почне док се не заврши финале Суперлиге Србије", истиче се у саопштењу.

Клуб је на крају подсетио да почео плеј-оф АБА лиге још 28. априла са Задром, а пласман у финале обезбедио још 23. маја победом над Будућности.

"Пошто као озбиљан клуб немамо намеру да чекамо недељама и недељама како би одиграли финале које је требало у нормалним околностима да буде окончано пре најмање месец дана (и није било разлога да тако не буде), окрећемо се и због интереса националних тимова Србије такмичењу које нам је као српском клубу изузетно важно", закључено је у саопштењу.

петак, 29. март 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво