Читај ми!

Дивац, Богдановић, Меквилијамс и Остин са малишанима у ОШ "20. октобар"

Прослављени српски кошаркаш Владе Дивац, актуелни репрезентивац Богдан Богдановић, америчка кошаркашица Таж Меквилијамс и кошаркаш Ајзеа Остин у друштву амбасадора САД Кристофера Хила, посетили су Основну школу "20 октобар" на Новом Београду и дружили се са школарцима.

Догађај под називом "Малим корацима до великих звезда" организовали су амбасада САД у Београду и Фондација Ана и Владе Дивац, поводом обележавања јубилеја 100 година кошарке у Србији.

"Драго ми је што сам овде са вама, знам да овде учите тешке предмете, математику, језике, али имам утисак да је кошарка популарнија. Такође, мислим да је Србија једина земља на свету где банана није воће него нешто друго (блокада у кошарци, прим.аут), рекао је амбасадор Хил и добио бројне аплаузе школараца.

“Ја сам навијач Бостона, тужан сам данас јер смо изгубили мајсторицу од Мајамија за пласман у велико НБА финале.”

"Кошарка спаја људе, ту сте увек у тиму, део екипе и шта год изаберете за свој позив, знајте, најважније у животу је да будете део тима и друга ствар да вредно радите. То знају и наши гости, колико су вредно радили, чак и ако не играју за Селтиксе", уз осмех истакао је Хил.

Малишани су током дружења поставили бројна питања гостима, од тога како су изабрали кошарку, до подсећања на најважније моменте у њиховим каријерама, између осталог Дивац је причао о фантастичној победи притив селекције САД на шампионату света у Индијанаполису.

"Победили смо, после смо постали прваци света и то је био један од најлепших момената у мојој каријери", рекао је Дивац.
Богдановић је истакао да ће у финалу НБА лиге навијати за Денвер и Николу Јокића, упркос томе што за Мајами игра још један Србин Никола Јовић. Додао је и да једва чека повратак у репрезентацију и Мундобаскет.

"То је нешто најлепше у спорту, играти за своју земљу", рекао је кошаркаш НБА лигаша Атланте.

На теренима школе "20 октобар" прве кошаркашке кораке направили су бројни кошаркашки асови, укључујући Дејана Томашевића и Немању Бјелицу.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво