Читај ми!

Бостон скинуо осмех са лица Џимију Батлеру, битка за шампиона Истока се враћа у Мајами

Бостон демонтирао Мајами у петој утакмици финала Источне конференције 110-97 и смањио предност екипе са југа Флориде на 3-2. Вајт, Браун и Смарт уништили одбрану Хита. Шеста утакмица за два дана у Мајамију.

Бостон скинуо осмех са лица Џимију Батлеру, битка за шампиона Истока се враћа у Мајами Бостон скинуо осмех са лица Џимију Батлеру, битка за шампиона Истока се враћа у Мајами

Тројка Дерика Вајта и поени после украдене лопте Маркуса Смарта одвели су Бостон на 16 поена разлике пред крај друге четвртине, чиме је пета утакмица финала Источне конференције, практично, била одлучена.

Бостон селтикси су од самог почетка утакмице преузели контролу, па Мајами ни једног тренутка није успевао озбиљније да запрети екипи Џоа Мазуле.

Чак четири играча из стартне петорке Бостона убацила су више од 20 поена – Џејсон Тејтум и Џејлен Браун по 21, Смарт 23 и Вајт 24 поена.

Пуних шест минута до краја меча, Ерик Сполстра је на клупу послао две највеће звезде – Бама Адебаја и Џимија Батлера, одмарајући их за наредни, шести меч и највероватније последњу шансу Мајамија да се докопа великог финала.

”Шеста утакмица је одлулујућа за Мајами. Ако изгубе, враћају се у Бостон са слабим шансама за успех”, рекао је после утакмице коментатор телевизијске мреже Ти-ен-ти, Чарлс Баркли.

”То нема везе… Треба да се добро спремимо и сигуран сам да ћемо играти много боље у суботу”, оценио је тренер Мајамија, Етик Сполстра.

Највеће звезде Мајамија, Батлер и Адебајо су у првом полувремену убацили свега 12 поена, највише захваљујући сјајној одбрани Бостона и огроман број продатих лопти су, суштински, уништили све шансе екипе са Флориде да направи изненађење.

Три брза фаула Данкана Робинсона одузели су Мајамију најјаче оружје у нападу, јер је шутер екипе са југа Флориде последња четири минута друге четвртине преседео на клупи. Робинсон је до краја меча убацио 18 поена.

Батлер је убацио 14, док је Адебајо убацио два поена више.

Мајами је у трећој деоници успео да пронађе шутерски ритам, али није успевао да заустави напад Бостона, па је разлика у једном тренутку износила и 24 поена.

Шеста утакмица финала Источне конференције игра се у ноћи између суботе и недеље у Мајамију.

среда, 31. мај 2023.
20° C

Коментари

Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено
Snimanje telefonom
Неовлашћено снимање и објављивање кривично дело, могућа само приватна тужба
Re: Zujanje u usima nije bezleno
Зујање у ушима није безазлено