Читај ми!

Бостон до највећег преокрета у историји или Мајами зоном до новог финала

Кошаркаши Бостона и Мајамија у ноћи између четвртка и петка играју пети меч финала Источне конференције. Мајами води са 3:1 и игра за пласман у велико финале, а Бостон се нада продужетку плеј-оф серије. Навијачима Денвер нагетса највише би одговарало да се игра седам утакмица и да упрскос томе што би изгубили предност домаћег терена Бостон изађе као победник.

Бостон до највећег преокрета у историји или Мајами зоном до новог финала Бостон до највећег преокрета у историји или Мајами зоном до новог финала

Кошаркаши Денвера први пут у историји пласирали су се у финале НБА лиге, пошто су у финалу Западне конференције "почистили" Лос Анђелес лејкерсе 4:0 у серији.

Ривал екипи Николе Јокића биће бољи из серије Мајамија и Бостона у којој тим из Флориде убедљиво води.

Историјски преокрет Бостона или рутинско финале Мајамија

Мајами тренутно води 3:1, а имали су и великих 3:0 након мечева у Бостону и једног у Мајамију. Ниједна екипа у историји није надокнадила оволики заостатак и на крају успела да преокрене. Мада су Кливленд кавалирси 2016. године у финалу надокнадили заостатак 3:1 и предвођени Леброном Џејмсом стигли до прве титуле у историји франшизе.

Само су три екипе у историји након 3:0 успеле да изборе седми меч, али и да изгубе у њему. Рочестер ројалси су давне 1951. године у финалу савладали Њујорк никсе који су успели да са 3:0 стигну до 3:3.

Јута џез је 1994. године успела да надокнади три утакмице заостатка, али је ипак поражена од Денвера у полуфиналу Западне конференције.

Далас меврикси су 2003. године избацили Портланд у седмом мечу прве рунде плеј-офа, након што су се Трејлблејзерси вратили са три меча заостатка.

Кошаркаши Бостона са великим ентузијазмом ушли су у четврти меч у ком су успели да стигу до певе победе у серији.

"Немојте нам дозволити да добијемо једну утакмицу, не дозволите нам то", поручили су кошаркашима Мајамија Маркус Смарт и Џејлен Браун.

Селтикси кључ за преокрет траже у чврстој одбрани, Мајами се ослања на шут 

Мајами је на папиру потенцијално тежи ривал Денверу од Бостона јер је квалитетнија шутерска екипа што Нагетсима не одговара, ипак, Селтикси су у последњем мечу можда пронашли рецепт за овакав напад, а можда и преокрет.

Хит у серији против Бостона има невероватних 41,5 одсто за три поена, а у последњем мечу који су изгубили шутирали су најлошијих 25 одсто.

Мајами је у ранијим мечевима погађао 35, 52 и 54 одсто, што је изузетно високо за серију каква је финале Источне конференције.

Бостон је до победе у 4. мечу дошао захваљујући агресивној одбрани коју су често мењали и прилагођавали нападу Хита. 

Селтикси су направили великих 24 фаула, али су успели да натерају ривала да чак 16 пута "прода" лопту. Зоном и "фластер" одбраном над шутерима, пре свега Гејбом Винсентом, Максом Штрусом и Данканом Робинсоном који су заједно шутирали свега два од 13 ван линије 7,25.

Мајами је баш том, зонском одбраном и сам стигао до финала Источне конференције, јер се у том систему нису снашли њихови ривали. Зоном су склонили Јаниса и Мидлтона ван коша, али су им дозволили да шутирају за три поена, што је навело и Брука Лопеза да шутира више споља него из рекета, а Адетокумба да има једне од најскромнијих процената из игре.

На сличан начин савладали су и Њујорк никсе, који нису успели да на најадекватнији начин искористе Џулијуса Рендла који је доминантан кошаркаш испод обруча, али није успевао да извлачењем на линију пенала разбије зону Мајамија.

Кошаркаши Мајамија шутирали су за њих скромних осам од 32 за три поена и то је једна од ствари које су највише омеле Хит да "почисти" Селтиксе.

Тешко је да Мајами може да понови лоше шутерско вече, али није немогуће ни да Бостон поново одбраном дође до нове победе, уосталом Кливленд је на сличан начин преокренуо против Голден Стејта 2016. године.

Некадашња НБА звезда, а данас аналитичар, Чарлс Баркли изјавио је да је убеђен да ће Бостон преокренути серију и пласирати се у финале.

Бостон повољнији по Нагетсе, Мајами шутем може да направи проблеме

Кошаркашима Денвера највише би одговарало да серија оде у мајсторицу, јер би обе екипе уморне ушле у финале чија прва утакмица би се без обзира на број утакмица играла у ноћи између 1. и 2. јуна.

Денверу би у финалу више одговарали Селтикси у дуелима у којима би једну од већих улога имао Ерон Гордон који би био примарни дефанзивац на крилном кошаркашу Бостона. 

Гордон је у серији против Лејкерса играо добру одбрану над Леброном Џејмсом, што улива поверење пред мање вероватан дуел против зелених из "ТД Гардена".

Никола Јокић имао би такође занимљив дуел против Ала Хорфорда који је у серији против Филаделфије успевао да изађе на крај са Џоелом Ембидом, МВП-јем лиге за ову сезону.

Нагетси имају "дубљи" ростер од Селтикса, па би већа ротација знатно олакшала финалну серију, док је Мајами сличнија екипа Денверу.

Мајами је шутерски вероватно најбоља екипа у овом плеј-офу. Против Милвокија у првом колу плеј-офа шутирали су високих 47 одсто за три поена, проценти су у мечевима против Никса опали на скромних 30, да би се против Бостона поново подигли на 41.

Денвер би имао тежак задатак да заустави екипу у којој сви кошаркаши могу да погоде за три што би био додатан изазов јер Нагетси у плеј-офу до сада нису имали такав тим за противника. Уз то, Мајами има добре дефанзивце на позицијама на којима је Денвер најјачи.

Бем Адебајо је физички јак и доминантан центар, Џими Батлер је познат као добар дефанзивац који може да покрива позиције од један до четири, док је Кајл Лаури искусан и "намазан" кошаркаш који се не либи да испровоцира нападача.

Денверу би највише одговарало да серија између Бостона и Мајамија уђе у мајсторицу, јер без обзира на број утакмица на "Истоку", први меч финала играће се у ноћи између 1. и 2. јуна па би потенцијални победник уморан ушао у борбу за прстен против Нагетса.

Упркос томе што би Денвер изгубио предност домаћег терена, тим Нагетса би на крај лакше изашао са екипом Бостона.

петак, 29. март 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво