Читај ми!

"Метла" Денвера за Лејкерсе, Јокић одвео екипу у прво НБА финале

Кошаркаши Денвер нагетса савладали су Лос Анђелес лејкерсе са 113:111 за 4:0 у серији и прво финале НБА лиге у историји клуба. Никола Јокић са 30 поена, 14 скокова и 13 асистенција остварио је нови трипл-дабл којим је оборио рекорд у једном плеј-офу.

Новим трипл-даблом Никола Јокић одвео је Денвер нагетсе до историјског првог пласмана у финале НБА лиге, у ком ће имати прилику да се боре и за титулу.

Лејкерси предвођени Џејмсом, који је чак 21 поен постигао у првој деоници, добро су почели меч, након овог периода имали су шест, а на полувремену чак 15 поена предности.

Нагетси су одлучније ушли у друго полувреме, заиграли боље у одбрани и начинили преокрет пред последњу деоницу, јер су трећу четвртину добили резултатом 36:16.

Лос Анђелес је на крају ишао на све или ништа, стигли су заостатак, и играли поен за поен са Нагетсима, који су у последњих шест минута имали напад или два предности.

Када год су Лејкерси стизали на два поена или изједначавали, Денвер је успевао да дође до поена које су углавном постизали Јокић и Мари и врати предност.

У последњем нападу Лејкерси су имали прилику да изједначе, али су Гордон и Мари одиграли чврсто у одбрани удвајањем Џејмса, који после соло-продора није успео ни да упути шут ка кошу, након чега је почело славље екипе из Колорада.

Најефикаснији појединац на мечу био је поменути Џејмс са 40 поена уз 10 скокова и девет асистенција, Дејвис је у екипи Лејкерса додао 21 поен уз 14 скокова, а Ривс 17 поена.

У екипи Денвера Јокић је уписао нови трипл-дабл са 30 поена, 14 скокова и 13 асистенција, Џамал Мари постигао је 25 поена, Гордон 22, Портер 15, а Колдвел-Поуп 13 поена.

Јокић је забележио 8. трипл-дабл у плеј-офу, чиме је оборио рекорд Вилта Чемберлејна из 1967. године, који их је забележио седам након регуларног дела сезоне.

Нагетси ће у финалу играти против бољег из серије Бостона и Мајамија, где екипа са Флориде води са убедљивих 3:0.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво