Читај ми!

Денверу у финалу конференције више "леже" Лејкерси него Вориорси

Денвер нагетси пласирали су се у финале Западне конференције у ком чекају бољег из серије Лос Анђелес лејкерса и Голден Стејт вориорса. Лејкерси воде 3:2, а наредни меч се игра у ноћи између петка и суботе. Обе екипе су искусни плеј-оф тимови и тешки противници али су Лејкерси за нијансу можда повољнији противник.

Лос Анђелес лејкерси или Голден Стејт вориорси биће ривали Николе Јокића у полуфиналу Западне конференције. И Вориорси и Лејкерси су екипе са дугим плеј-оф "стажом" и екипе које у ранијим годинама нису одговарале Нагетсима, међутим то би могло да се промени.

Денвер је изгубио последње плеј-оф серије које је играо против ових екипа. Екипа Николе Јокића је 2020. године убедљиво је поражена од Лејкерса 4:1, док су истим резултатом поражени од Вориорса прошле сезоне.

Оно што је додатан куриозитет је да су и Лос Анђелес и Голден Стејт у тим сезонама освојили титуле.

Лејкерси - екипа са лимитираном високом петорком, али великим бројем трећих опција у нападу

Лејкерси су у тренуцима када је форма екипе била у паду успели да трејдовима пред сам крај рока освеже тим и направе га озбиљним конкурентом за само финале НБА лиге.

Игра екипе из Лос Анђелеса у многоме зависи од игре два човека, Леброна Џејмса и Ентонија Дејвиса који у последње време имају доста проблема са повредама. Џејмс је зашао у озбиљне године за једног спортисту јер је у децембру напунио 38, док је Дејвис пречесто повређен за једног активног спортисту.

Екипа Дарвина Хама често игра дуге позиционе нападе у којима је лопта дуго у рукама два играча, највише Леброна Џејмса што је и очекивано, али и Д'Анџела Расела првог плејмејкера екипе који је из Минесоте стигао у Лејкерсе у последњем прелазном року.

Расел је добар пик енд рол играч, што високи играчи у Лејкерсима користе често када је на паркету. Неретко чим добије блок и крене у страну подиже се на шут за три поена који је тешко бранити јер је леворук, па када са неколико погодака уђе у серију јако га је тешко зауставити.

Потенцијални проблем по Денвер могао би да буде кредит који Ентони Дејвис и Леброн Џејмс имају код судија, па се скоро сваки улаз два кошаркаша у обруч завршава или поеном или слободним бацањима.

Ипак, Дејвис је једини високи кошаркаш Лејкерса који је способан да адекватно чува обруч од Николе Јокића јер имају мањак центара у ротацији. Повређени Мо Бамба и ветеран Тристан Томпсон који скоро да ни не добија минуте једини су прави центри.

Због тог разлога Лос Анђелес лимитиран је да често игра са ниском петорком у којој Руи Хачимура и Венјен Гејбријел играју центра. Ово је прилика коју би Денвер могао да искористи, јер нису довољно ни физички јаки, а ни технички потковани да бране Николу Јокића.

Лејкерси имају две звезде у екипи, и када бар један од њих није на високом нивоу шансе да екипа добије утакмицу знатно се смањују, јер Хачимура, Остин Ривс и Д'Анџело Расел не могу сваки меч да пруже партију у којима ће бити међу првим срелцима.

Шутери из Голден Стејта највећа претња Денверу

Голден Стејт је засигурно тежи противник по Денвер јер је конституција екипе таква да су јаки баш тамо где је Денвер најслабији.

Вориорси имају јаке бекове и добре шутере за три поена, а из серије са Финиксом виђено је да су Нагетси имали проблема да бране један на један ситуације које се завршавају шутем противника за три поена.

Стеф Кари, Џордан Пул, Клеј Томпсон па и Ендру Вигинс добри су шутери са дистанце како када сами себи креирају простор тако и у "кеч енд шут" ситуацијама.

Денвер би могао да се зонском одбраном брани против Вориорса и њиховог стила игре, али би то потенцијално доста умарало Николу Јокића у одбрани који је прва офанзивна опција тима.

Са друге стране Вориорси у одбрани имају Клеја Томпсона који је одличан фластер дефанзивац, а познат је и по томе да добро брани пик енд рол јер се добро креће око и испред блокова, па би уз Кевона Лунија и Дрејмонда Грина Џамал Мареј и Никола Јокић могли имати проблем, јер је то био случај у ранијим серијама два тима.

Дрејмонд Грин је такође кошаркаш ког треба држати на оку, један је од најбитнијих кошаркаша у ротацији екипе, не због броја које постиже већ учинка на екипу пре свега у скоку и дефанзивним способностима.

Грин је кошаркаш задужен за "прљаве послове" екипе, те неретко користи све дозвољене и недозвољене мере да спречи противничког кошаркаша да постигне поен, али и да га испровоцира својим понашањем.

Кевон Луни је атлетски јак центар који је познат по способности да удара блокаде и "закључа обруч" поготово против нижих кошаркаша који уђу у продор. Дејан Милојевић је доста утицао на развитак овог кошаркаша, који је у захваљујући некадашњем кошаркашу технички доста узнапредовао.

Јокић је доста интелигентнији кошаркаш и то је доказивао у међусобним дуелима, али је и Луни показао да може да брани игру два на два, али и да изгура јокића даље од коша.

субота, 01. јун 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије