Читај ми!

Партизан против Реала за одлазак на фајнал-фор – данас је дан за победу

Једна победа дели кошаркаше Партизана од одласка на завршни турнир Евролиге у Каунасу, а прву меч лопту екипа Жељка Обрадовића има пред својим навијачима (уторак, 20.30). Црно-бели су у прве две утакмице четвртфиналне серије показали да су квалитетнији ривал од краљевског клуба, данас је у Београду дан за нову победу.

Још 40, а можда и више минута велике борбе очекује црно-беле кошаркаше против мадридског Реала. Улог је велики – победа Партизана води београдски клуб на фајнал-фор елитног кошаркашког такмичења.

Мало ко је очекивао да ће пред трећи дуел четвртфиналне серије Партизан имати велику предност од 2:0, иако су многи прижељкивали неизвесну серију и борбу у пет утакмица.

Занимљиво је да црно-бели никада у историји нису победили најтрофејнији европски клуб у Мадриду, а онда су у само три дана остварили два колосална тријумфа и дошли надомак петог фајнал-фора откако постоји кошаркашки клуб Партизан.

Жељко Обрадовић још једном је показао да је највећи европски тренер. Не само што је освојио девет титула шампиона Европе у каријери, већ је у дуелима са фаворизованим Реалом, по ко зна који пут, одрадио докторску дисертацију против знатно неискуснијег колеге Ћуса Матеа.

Партизан је надомак циља, али доћи до још једне победе против грогираног противника неће бити нимало лако.

Црно-бели ће у трећој утакмици серије играти знатно ослабљени, пошто су Кевин Пантер и Матијас Лесор кажњени због туче у финишу друге утакмице у Мадриду.

Срећом, повреда Дантеа Егзума, испоставило се, није толико тешка колико се у први мах мислило, па ће Аустралијанац бити у саставу црно-белих у дуелу у "Штарк арени".

Неће ни Реал бити комплетан – због туче у саставу неће бити Гершона Јабуселеа и Габријела Дека, док би Валтер Таварес требало да буде међу 12 играча, али колико ће му повреда сметати да заигра, за сада није познато.

Оно што је сигурно, Партизан ће имати велику подршку са трибина. Улазнице за меч, оно мало што је било у слободној продаји, плануле су за мање од пола сата, па ће трибине београдске Арене бити крцате.

Очекује се да армија црно-белих навијача, као што је уосталом случај у свакој утакмици у Евролиги, дају ветар у леђа својим љубимцима и фер и спортским навијањем донесу Партизану нови пласман на фајнал-фор елитног такмичења.

понедељак, 24. јун 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару