Читај ми!

Оклахома "олакшала" Јокићу, Тандери елиминисали Пеликансе из плеј-ина

Екипа Оклахома сити тандера остварила је велико изненађење избацивањем Њу Орлеанс пеликанса у плеј-ину победом 123:118.

Тандери су најниже пласирана екипа у плеј-ин турниру Запада и најнеискунији састав. Поред тога су младићи показали карактер и победили Пеликансе на гостујућем терену. За Њу Орлеанс није играо Зајон Вилијамсон, мада су и без њега имали довољно јак састав да избегну пораз.

Врло неизвесна и изједначена узакмица у Лујзијани. Свело се на бољу пенал завршницу, у којој су Тандери показали концентрацију и смиреност. Осам од 10 поена Оклахоме у последњем минуту дошло је са слободних бацања, тек један кош из игре Шеја Гилџеса-Александера. захваљујући њима су преокренули са 114:112 до 119:115, наставивши даље са мирним извођењем до самог краја. Тројка Брендона Инграма за 119:118 на пет секунди их није омела.

Очекивано, Оклахому је носио канадско-аустралијски бековски тандем. Гилџес-Александер је постигао 32 поена, Џош Гиди је уписао 31 поенм десет асистенција идевет скокова. Лу Дорт их је подржао са 27 поена.

Брендон Инграм је био поентерски лидер Пеликанса са 30 поена. Трој Марфи је убацио 21 поена, Херберт Џонс 20, а Јован Валанчијунас је остварио дабл-дабл од 16 поена и 18 скокова.

Тандери ће у пресудном плеј-ин мечу за последње место у доигравању играти против Минесоте тимбервулвса, поражених у дуелу са Лос Анђелес лејкерсима. Победник ће у првој рунди играти против Николе Јокића и Денвер нагетса.

уторак, 18. јун 2024.
32° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије