Читај ми!

Расплет у Евролиги – Партизан судбину држи у својим рукама

Кошаркаши Партизана надомак су пласмана у четвртфинале Евролиге, а за то им је потребна једна победа у преостале две утакмице у елитном такмичењу. Чак и случају да обе утакмице изгубе, црно-бели ће у плеј-оф уколико Басконија или Жалгирис изгубе у последњем колу.

Једна од најзанимљивијих сезона у историји Евролиге улази у завршницу прве фазе, односно лигашког дела такмичења. Пет екипа обезбедило је пласман у четвртфинале, Фенербахче само неким чудом може бити елиминисан, док се последња два места боре Партизан, Басконија и Жалгирис.

Црно-бели иза себе имају сјајну сезону, утакмице Партизана у Арени прави су спектакл и за домаће и за стране љубитеље кошарке, поново је Бекос у Београду.

Екипа Жељка Обрадовића дошла је у добру ситуацију да се пласира међу осам најбољих екипа у такмичењу, а за то им недостаје један "мајушни" корак.

Партизан ће се пласирати у плеј-оф уколико победи једну од предстојеће две утакмице у елити – прву прилику имају већ вечерас у Монаку, док је последња шанса утакмица са Панатинаикосом у Арени наредне седмице.

Дакле, црно-бели судбину држе у својим рукама. Али, постоји и резервна варијанта за коју, надамо се, неће бити потребе.

Уколико Партизан изгуби обе утакмице до краја лигашког дела такмичења, пласираће се међу осам најбољих уколико Басконија или Жалгирис доживе пораз у последњем колу.

Шпански тим имаће тежи задатак, пошто игра у Пиреју против Олимпијакоса, који се бори за прво место пред доигравање.

Жалгирис би требало да има нешто лакши задатак – у последњем колу гостује код прежаљеног Бајерна у Минхену.

Посебно је занимљива чињеница да црно-бели, у случају две победе, могу и до петог места на табели, али за то је потребно да Макаби и Фенербахче изгубе своје утакмице последњег кола.

Фенер је у четвртак елиминисао Ефес из даљег такмичења, а у последњем колу екипа Димитриса Итудиса гостује у Београду и игра против Црвене звезде, док "понос Израела" дочекује мадридски Реал, још једну екипу која се бори за прво место на табели.

Без обзира како се ситуација разреши, а сва је прилика да ће Србија поново имати представника међу осам најбољих екипа на континенту, Партизану треба одати признање за све досад урађено.

Још једном се показало да је довођење најтрофејнијег европског тренера Жељка Обрадовића на клупу црно-белих био прави погодак. Кошаркаши Партизана се поново равноправно надмећу са најбољим екипама у Европи, а навијачи београдског клуба показали су да је Србија заиста земља кошарке.

Остало је да се добра сезона крунише пласманом у плеј-оф, а онда и апетити расту и није немогуће да се црно-бели домогну и кошаркашког фајнал-гора, пети пут у клупској историји.

Како сезона одмиче, "један давни сан" полако се претвара у јаву, потребно је до краја остати концентрисан и посвећен.

А онда, у духу Партизанове навијачке песме – узми Жељко десету титулу!

недеља, 30. јун 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару