Читај ми!

Немања Недовић поново међу "делијама" - показао комплетан арсенал у малим дозама

Најзвучније појачање Црвене звезде Немања Недовић је против Бајерна уписао први наступ по повратку у Београд, убацивши 11 поена.

Десет година је прошло као трен од одласка Немање Недовића са Малог Калемегдана у "бели свет", у намери за иностраном каријером. Тада је био препознатљив по вансеријским атлетским предиспозицијама, нарочито одразу и брзини.

Није ишло узлазном путањом. Више је било ролекостер са болним падовима и кривинама, услед повреда које саботирају уживање у вожњи. Немања је и поред тога постао један од најбољих нападача у Европи. Увек је ту негде, захукта се и стане.

Издање репрезентације на Евробаскету, чији је он био члан, неће се памтити по добру, а на све то се поново повредио током првенства. Краткорочно су "орлови" изгубили важног члана ротације, далекосежно гледано "делије" су се бринуле какав ли ће им се вратити у Београд.

Ушао са клупе и одговорио изазову 

Изашао је на терен "Пионира" пред домаће навијаче у незгодном моменту. Звезда је у негативном низу од четири пораза у Евролиги, а долази Бајерн у истом "сосу". Не ради се о мечу против "фењераша" АБА лиге у ком "пробија лед" и улази у ритам, већ озбиљна такмичарска утакмица. 

Тренер Јовановић убацио је Недовића у игру на крају прве деонице. Кренуо је са промашајем за три из угла. Прве поене убацио је на два минута до краја првог полувремена за изједначење 36:36, ради се о лаганом полагању кроз срце рекета. Необично спорим у односу како може.

Потом још два лагана поена са пенала, па посластица у последњој секунди друге деонице - тројка са велике раздаљине за повратак вођства на страну домаћих, 44:43, и ерупцију у "Пиониру".

Наставља у истом умереном, али поузданом ритму и у наставку. Један на један ситуација, пар дриблинга и прецизан погодак са "капице" доноси изједначење. У наредном нападу игра пик-енд-рол са Петрушевим, који прослеђује до Лазаревића за лаке поене. Мартина је такође упослио у сарадњи два играча, снажни центар је извукао кош-фаул.

Запечатио је први тријумф Црвене звезде сигурним бацањима за коначних 78:72 у последњим секундама меча.

Завршио је са 11 поена за 21 минут, стиче се утисак да је могао још. 

Непланирана минутажа и нужно стрпљење 

"Недовић је играо 21 минут непланирано, тако да ће бити све у реду. Морамо да водимо рачуна о здрављу играча, о свима њима. Бентил је одиграо толико, то су велики напори, имамо неколико дана да се опоравимо и спремимо за важне утакмице како у Аба лиги, тако и Евролиги", наводи тренер Влада Јовановић на конференцији за медије после утакмице.

Сам Немања после меча истиче да му још увек фали храбрости и продорности.

"Сјајна атмосфера. То сам и очекивао када сам долазио у Звезду. Искрено нисам требао да играм 21 минут. План је био много мање. Нисам ни близу 100 посто спреман. Видим неке ствари на терену и знам шта треба да урадим, али се плашим да их урадим. Требаће ми мало времена да то превазиђем. Испало је добро на крају данас", прокоментарисао је Немања након меча.

Оно што је могло да се види на терену против Бајерна у фрагментима јесте разноврсност Недовићевог нападачког арсенала. Продори, тројке, самостално изграђивање позиције за шут, поени у битним моментима меча и проигравања. Једино што је, оправдано опрезан, играо уз смањену агресивност.

Показао је знање, следеће је подизање на виши ниво и константност, нарочито у важним мечевима против једнако конкурентних и снажнијих противника. Зато је и доведен. 

субота, 18. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара