Читај ми!

Сви греси Бена Гордона

Планету је обишла вест да је 39-годишњи Гордон ударао десетогодишњег сина на аеродрому и да је потом ухапшен. Забрањено му је да уђе у авион и моментално су му стављене лисице. Само овај чин је довољан да се етикетира као насилник, али то је само врх леденог брега.

Сви греси Бена Гордона Сви греси Бена Гордона

Кошаркашким штреберима је добро урезана у сећање плеј-оф серија Бостон селтикса и Чикаго булса из сезоне 2008/09, која се до дан-данас сматра једном од најузбудљивијих у модерној НБА историји.

Седмопласирани Булси су успели да изборе мајсторицу против актуелних шампиона, парирајући у трилер завршницама. Главни стрелац те екипе није био будући МВП Дерик Роуз, већ Бен Гордон. Бележио је 23.4 поена током серије, узвративши са 42 поена на 51 Реј Алена у другој утакмици.

Прошло је 13 година и некада цењени стрелац је кренуо странпутицом. Планету је обишла вест да је 39-годишњи Гордон ударао десетогодишњег сина на аеродрому и да је потом ухапшен. Забрањено му је да уђе у авион и моментално су му стављене лисице. Само овај чин је довољан да се етикетира као насилник, али то је само врх леденог брега.

Ексцеси су се намножили од његовог пензионисања 2015. године, тако да се не ради о изузетку него о правилу.

Полиција и ватрогасци Лос Анђелеса су 1. јуна 2017. године реаговали на активацију пожарних аларма на локацији Бенове куће. Једини проблем - није било пожара. Зачуђени ватрогасци су препустили случај полицији, која га је ухапсила због неодговорног понашања. Како се тврди, лично их је активирао, закључан у дому, нашавши се у стању потпуне емотивне сломљености.

Четири месеца касније, ситуација се значајно уозбиљила. Није деловало као да је аутодесктруктивно „шенуо", већ је постао опасан и по друге. Напао је радницу продавнице, чији је власник, у родном Маунт Вернону.

Полиција је стигла на лице места у суботу нешто после поднева и затекла жену закључану у радњи како плаче и тресе се поред врата након сукоба са Гордоном, наводи се у полицијском извештају. Рекла је полицији да је Гордон закључао врата продавнице након свађе која је довела до тога да је спаковала торбу у намери да оде. Иако није повређена, навела је да је Гордон био агресиван током свађе, бацајући и уништавајући предмете у продавници.

Једва се спасила, пошто је полиција изрезала рупу на прозору. По избављању им је напоменула да је Бен у тоалету и да код себе има нож. Поново лисице, али не само у затвор, већ и на психијатријсико испитивање. Пуштен је тог дана. Испоставило се да је грешка.

Епитет „лица познатог органима гоњења" утврдио је недуго затим, 20. новембра, јер је ухваћен у вожњи са фалсификованим таблицама.

Радница из продавнице која је пријавила полицији да је са собом носио нож је имала среће. За разлику од менаџера комплекса апартамана, ког је опљачкао претећи хладним оружјем.

Гордон је живео у једном од изнајмљених апартмана, а менаџера је опељешио тврдећи да узима свој депозит назад. Провео је викенд иза решетака, вративши се на слободу пошто је плаћена кауција од 50.000 долара.

„Где је мој ум?" је име Гордонове текстуалне исповести објављене 20. фебруара 2020. године, где је признао целом свету да се бори са биполарним поремећајем. Текст је почињао са: „Имао сам период од шест недеља када сам свакодневно размишљао да извршим самоубиство."

Изгледа да је остало „репова" из прошлости, који ко зна да ли могу да се ишчупају заувек или ће се опет, ту и тамо, размахати.

субота, 18. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара