Читај ми!

Јокић доминирао и у победи против Немачке, Србија освојила ДББ Суперкуп у Хамбургу

Репрезентација Србије савладала је Немачку резултатом 83:56 у финалу ДББ Суперкупа у Хамбургу. Треће место освојила је Италија која је надиграла Чешку са 96:80.

Одлична игра наше селекције и у нападу и одбрани. Јокић је поново доминирао под обрачима, а касније су му се придружили и саиграчи и Немци нису имали решења за одличну игру наше селекције. На крају убедљива победа Србије, која охрабрује пред изазове који следе.

Србија је меч отворила серијом од 8:0. На старту по тројку су погодили Калинић и Мицић. Потом се у нападу и одбрани разиграо и Никола Јокић. Неколико лаки кошева након контранапада и наша селекција је на средини прве четвртине имала 11 поена предности - 18:7.

Немци су одговорили са две везане тројке. Међутим, наши настављају у истом ритму. Јокић је био незаустављив под обручима и до краја периода вратили смо до сада максималник плус 11, 24:13.

Немци су појачали ритам у наставку и пре свега су погађали са дистанце и успели да смање предност наше екипе. После два минута игре у другој четвртини било је 28:21. Ипак, наши су брзо вратили сигурност у одбрани што је резултирало бољим опцијама у нападу и средином периода поново су имали двоцифрену предност - 34:24.

До краја првог полувремена противник је успео да мало смањи предност наше селекције и на "велики одмор" се отишло при вођству Србије од 38:31.

Јокић је наставио да доминира под обручима на старту трећег периода у првих три минута трећег периода постигао је свих седам поена наше екипе и Србија је имала максималник плус 12 - 45:33.

Репрезентативци Србије су наставили доминацију и полако повећавали предност која је на нешто више од три минута пре краја трећег периода била плус 17, 56:39. Потом је наша селекција наставила да одржава велику предност, а у последњу четвртину ушло се при резултату 65:41.

Уследило је одрађивање посла у последњем периоду наши су брзо дошли надомак плус 30, 72:43. Потом су успорили темпо задовољним постигнутим што је ривал искористио и мало убажио пораз. На крају Србија - Немачка 83:56.


Најефикаснији у нашој екипи био је Никола Јокић са 22 постигнута поена, њега је пратио Василије Мицић са 14, Милутинов је убацио 13. Код Немаца Обст је имао учинак од 12 поена, а Тиеман девет.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи