Читај ми!

Вечерас у 20.00 дочек кошаркашица: Дођите да поздравимо српске хероине (РТС1)

Дочек женске кошаркашке репрезентације, која је у недељу освојила Европско првенство у Валенсији, биће организован вечерас од 20.00 испред Старог двора у Београду. Пренос је на нашем Првом програму.

Кошаркашице Србије победиле су у финалу Евробаскета Францускиње са 63:54 и други пут у историји се попеле на кров Европе.

Екипа Марине Маљковић имаће прилику да освајање златног одличја прослави са публиком која је наше кошаркашице бодрила током целог првенства.

Нашим девојкама прво ће бити уприличен дочек на Аеродрому "Никола Тесла" у Београду, на који ће слетети око 15 часова, док ће у вечерњим часовима изаћи на чувени балкон.

Оне су непосредно по завршетку финала за РТС углас повикале да нема одустајања.

Маљковићева је истакла да је Србија мала земља пуна ратника, али и најавила поход на олимпијску медаљу у Токију.

"Сад док смо ста­ја­ли на по­сто­љу, Ти­на Кра­ји­шник, ко­јој је ово пр­ва ме­да­ља, ре­кла ми је: 'Јао, тре­неру, за ово се живи.' Да. Та­ко је! За­што би­смо са­да стали? Хај­де да по­но­ви­мо ово", по­ру­чи­ла је Маљ­ко­ви­ће­ва.

Марину је на конферецији за медије сачекало и изненађење, пошто су играчице утрчале и "истуширале" је славећи победу

Јелена Брукс је први пут као капитен ове репрезентације подигла шампионски пехар и то на свом последњем шампионату Европе, пошто ће, као и Соња Васић, која је проглашена за МВП-ја такмичења, завршити каријеру после Игара у Токију.

"Ко­нач­но! За по­след­ње Европ­ско пр­вен­ство не мо­же да бу­де леп­ше. Ово је би­ла је­ди­на утак­ми­ца где смо обави­ле до­бар по­сао ве­ћим де­лом. Би­ло је падо­ва, што је и нор­мал­но. Фран­цу­ска, опет, ни­је би­ло ко. Интерна шала је била – док је год Фран­цу­ске, Ср­би­ја ће да осва­ја ме­да­ље. Кад смо по­бе­ди­ле Шпа­ни­ју, ја сам ве­ро­ва­ла да осва­ја­мо, јер на­ма је Шпа­ни­ја му­ка већ го­ди­на­ма. Ово је ствар­но фе­но­ме­нал­но и од ово­га не мо­же бо­ље. Ма­ло да пре­да­хе­мо, па да се спре­ма­мо за да­ље", рекла је Јелена Брукс.

Председник Србије Александар Вучић честитао је на величанственом успеху, док је председник Скупштине Града Београда Никола Никодијевић позвао све Београђане да се окупе испред Старог двора и дочекају хероине које су још једном показале како се бори за национални грб.

Никодијевић је честитао кошаркашицама на освајању златне медаље, наводећи да су својом лавовском борбом показале како се бране боје наше заставе и како се игра за своју државу, саопштено је из Секретаријата за информисање Града Београда.

"Поносни смо на вас и захвални на слављу које сте нам омогућиле. Београд и Србија биће сутра спремни да вам уприличе дочек какав заслужујете. Позивам све Београђане да нам се придруже да заједно прославимо ово најсјајније одличје испред Старог двора у 20 часова", поручио је Никодијевић у честитки.  

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару