Читај ми!

Мицић одличан у поразу од Олимпије, Жалгирис декласирао Фенербахче

Кошаркаши Олимпије из Милана су на гостовању надиграли тим Анадолу Ефеса са 72:69, а Жалгирис је на свом терену декласирао Фенербахче са чак 99:62 у првим данашњим утакмицама 15. колу Евролиге.

Кошаркаши Анадолу Ефеса су само у првој четвртини успели да пруже равноправан отпор гостима из Милана који су потом преузели иницијативу и до краја полувремена дошли до чак 15 кошева предности.

У трећој четвртини домаћини су успели да смање разлику па се учинило да ће доћи до резултатског обрта, али су гости успели да предност сачувају до самог краја и коналне победе.

У домаћем тиму Василије Мицић је у финишу имао два покушаја у два напада да свом тиму донесе минималну предност, потом и продужетке, али није био прецизан, али је меч завршио као најефикаснији играч са 20 поена уз 8 скокова и 5 асистенција за 25 минута игре.

У победничком тиму Олимпије из Милана најефикаснији Пантер је био најефикаснији са 18 поен, Шевон Шилдс је додао 11, Дилејни 10, а Владимир Мицов је имао 4 поена уз један скок за 21 минут игре.

Тим селектора кошаркаша Србије Игора Кокошкова Фенербахче доживео је нови у низу пораза на гостовању Жалгирису који их је декласирао са чак 99:62.

Већ од самог старта су домаћини доминирали у ефикасности и прву четвртину завршили са чак 24:7, а потом се разлика само увећавала. 

Ускоро је дошла и до 37 поена са колико је меч завршен. Али је могла бити и већа са тренер Мартин Шилер није одлучио повуче из игре стандарбде играче како би дао шансу и новим младим играчима попут Марека Блажевича који је дебитовао у првом тиму.

Из победничког тима су били и најефикаснији играчи на мечу, а предводио их је Агустин Рабит са 18 поена, уз још шест скокова, Маријус Григонис имао је 12 поена и седам асистенција, поен мање уписали су Артурас Милакнис и Мартинас Гебен. 

У тиму Фенербахчеа Нандо де Коло уписао је 14 поена, шест скокова и три асистенције, а одиграо је само 20 минута. Џарел Еди додао је 12, а Дајшон Пјер 10 поена.

У последњој вечерашњој утакмици кошаркаши Панатенаикоса убедљиво су надиграли тим Албе са 92:69 уз одличну игру Немање Недовића.

Евролига 15. коло:

Четвртак:

Анадолу Ефес - Олимпија Милано 69:72
Жалгирис - Фенербахче 99:62
Панатинаикос - Алба 92:69

 

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи