Читај ми!

Торонто драматичном победом дошао до мајсторице

После драматичне утакмице и чак два продужетка кошаркаши Торонта надиграли су Бостон селтиксе са 125:122 и изједначили на 3-3 у победама у полуфиналној серији Источне конференције НБА лиге. Тако су изборили одигравање седме, одлучујуће утакмице која ће се играти у ноћи између петка и суботе.

Бостон је повео на почетку меча, у другој четвртини дошао до двацифрене разлике, па се учинило да у мечу неће бити много изненађеља.

Рапторси успевају да смање разлику до краја полувремена да би, предвођени одличним Кајлом Лауријем, већ на почетку другог начинили резултатски обрт и у последњу четвртину ушли са предношћу од 8 поена.

Бостон успева да анулира ту предност два минута до краја меча за 98:98, а онда је уследила серија промашаја у оба тима. Ван Влит и Сијакам промашивали су на једној, Вокер и Тејтум на другој страни, па се на крају после чак два минута без поготка ушло у продужетак меча.

Током продужетка Бостон одржава минималну предност али Рапторси у финишу успевају да дођу до изједначења које води други продужетак. У наставку се ситуација понавља и Селтикси у једном тренутку имају 4 поена предности, али Рапторси успевају да начине резултатски обрт и дођу до предности која им је донела победу за одлучујући меч који ће се играту у ноћи између петка и суботе.

Кајл Лаури предводио је Торонто са 33 поена уз 8 скокова и 6 асистенција, Норман Пауел дао је 23поена, док је Фред ван Влит додао 21 поен уз 9скова и 7астенција.

На другој страни Маркус Смарт уписао је трипл-дабл са 23 поена, 11 скокова и 10 асистенција, а најефикаснији је био Џејлен Браун са 31 поеном. Џејсон Тејтум убацио је 29 поена уз 14 скокова и 9 асистенција, а Данијел Тајс имао је 18 поена и 7 скокова. Кемба Вокер дао је само 9 поена а имао је 4 скока и 7 асистенција.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи