Оштра реакција Морнара, можда иступе из АБА лиге

Председник КК Морнар Ђорђије Павићевић обратио се јавности саопштењем у коме је поново изразио огорчење одлуком да клуб из Бара не буде учесник Еврокупа наредне сезоне. Иако је Морнар био за корак испред Цедевите Олимпије у тренутку прекида АБА лиге, Еврокуп је одлучио да "позивнице" пошаље Партизану, Будућности и тиму из Љубљане.

Борд Еврокупа је као трећег представника АБА лиге у то такмичење уврстио Цедевиту Олимпију, од које је Морнар био боље пласиран, а имао је и бољи међусобни скор у тренутку прекида регионалне лиге што је изазвало оштре реакције клуба из Бара.

"Довели смо у питање наше учешће у АБА лиги, јер шта значи играти у регионалном такмичењу у којем нико не цени резултате. А пошто смо на терену заслужили место у Еврокупу, нисмо се пријавили за ФИБА Лигу шампиона.", рекао је Павићевић.

"Ова одлука је срамотна. Да је одлучено да се оставе сви учесници као у Евролиги, не бисмо рекли ни реч. Гарантујем вам да смо сада тамо где је Цедевита Олимпија, то место бисмо дали супарнику који је то заслужио на терену."

У врло опширном саопштењу, достављеном јавности, темељно су образложене све замерке клуба на спорну долуку.  

"Наравно, немамо примједби на учешће Партизана и Будућности Воли у Еврокупу, напротив, они су то поштено, на кошаркашком терену изборили и од срца им желимо да достојно репрезентују АБА лигу у овом такмичењу. То се за Цедевита Олимпију не може рећи.
Поставља се питање: кога штити АБА лига? Да ли ону екипу која је послије пет дана од проглашења пандемије коронавируса распустила све и која није имала пет играча на списку или екипу која је, уз Реал Мадрид, једина, до сада, исплатила све (!) уговорне обавезе играчима и до 10. маја, практично, формирала екипу за идућу сезону?
Све ово ће ме, као потпредсједника АБА лиге, мотивисати и подстаћи да у свом предсједничком мандату, наравно, уколико Морнар настави такмичење у АБА лиги, учиним све да правилником буду регулисане овакве и сличне ситуације како ниједна екипа више не би могла да буде оштећена и ускраћена за резултате остварене на спортском пољу, као и да никада више досадашња мешетарења и лобирања не буду дио АБА лиге.", између осталог истакао је председник КК Морнар Ђорђије Павићевић. 

субота, 26. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи