Звезда други финалиста, следи „вечити“ дерби

Црвена звезда – Мега 92:73. Кошаркаши Звезде надиграли су Мега Бемакс и пласирали се у финале Купа Радивоја Кораћа. Црвено-бели ће у недељу од 17.00 часова у финалу играти против Партизана.

Резултатски неизвесна борба, бар до одлучујуће последње четвртине припал је Црвеној звезди. У изузетно узбудљивом мечу, пуном преокрета Звезда је успела да надигра Мегу и пласира се у финале Купа где је очекује дуел са „вечитим" ривалом.

Лош почетак на обе стране, велики улог као да је стегао руке играча, неколико промашених отворених шутева, Мега нешто прецизнија и после пет минута игре имала је предност - 7:4. Мега је успевала да контролише резултат и предност је расла до 16:7.

Ипак екипа Дејана Милојевића није успела да искористи празан ход у игри црвено-белих и стекне осетнију предност. Звезда је у последњем минуту периода успела да смањи предност противника на пристојна четири поена.

У наставку распуцали су се с једне стране Атић а са друге Перпероглу, који је био једини расположен у том тренутку у тиму црвено-белих. Звезда је пришла на минус два, али је Мега поново успела да повећа на плус седам.

Перпероглу је добио помоћ у Давидовцу па је Звезда изједначила на 29:29, а затим и први пут на мечу повела 33:31. Потом су црвено-бели остварили и максималних плус пет, које су успели да сачувају до полувремена, иако је Мега у једном моменту пришла на минус један.

На старту треће четвртине црвено-бели су стекли преднос од осам поена 47:39, да би противник успео да преокрене на 53:52. Поново је Звезда појачала и вратила се на плус пет - 58:53. Мега је серијом 5:0 успела да изједначи, а потом и поведе са 61:60 на крају периода.

Иако је Мега на старту последњег периода повела са три разлике, Звезда је успела поново да преокрене и дође до предности од десет поена разлике - 75:65. Тада се распала игра противника и црвено-бели су на три минута повећали на плус четрнаест - 81:67, а потом смањили темпо и мирно привели меч крају и дошли до убедљиве победе.

Црвено-беле су до победе предводили Берон са 20 поена и Перпероглу са 14, Давидовац је постигао 15, а Добрић 12. Код Меге најефикаснији је био Атић са 20 поена, док је Станић додао 16 поена. 

Ток меча:

22.48 - Крај меча. Црвена зввезда - Мега Бемакс 92:73. Звезда је експолдирала у последњих шест минута дуела, прво је одишла на плус десет, потом и на плус 14, да би у финишу стигла до убедљиве победе.

22.38 - У последњих пет минута игре ушло се при предношћу Звезде од 10 поена - 75:65.

22.27 - Крај треће четвртине. Црвена звезда - Мега Бемакс 60:61. Наставиле су екупе да у серијама стижу до погодака. Прво је Мега успела да преокрене резултат и поведе - 53:52, да би потом црвено-бели вратили предност - 58:53. У последњи минут периода ушло се при вођству Звезде од три поена разлике. Међутим, Мега је тројком у последњој секунди успела да оствари минималну предност.

22.14 - После пет минута игре у другом полувремену Звезда има пет поена предности. У безидејној игри на обе стране, црвено-бели су успели да сачувају предност.

21.45 - Крај првог полувремена. Звезда - Мега 42:37. Звезда је у наставку успела да преокрене резултат и коначно поведе. Стекли су црвено-бели и предност од пет поена, да би противник пришао на један, а Звезда у финишу поново дошла до максималних пПосле пет минута игре у другом полувремену Звезда има пет поена предности. У безидејној игри на обе стране, црвено-бели су успели да сачувају предност.лус пет. 

21.34 - Мега је успела да поново стекне предност од седам поена разлике. Звезда се вратила на минус два, после петнаест минута игре.

21.22 - Крај прве четвртине. Мега води са 16:12. Предност Меге је константни расла до резултата 16:7. Тада је Звезда успела да повеже неколико напада и смањи заостатак.

21.11 - Лош старт на обе стране, Мега нешто боља и после пет минута игре води са 7:4.

21.00 - Почео је меч ...

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 07. август 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару