"Орлови" бољи и од Грузије

Кошаркашка репрезентација Србије савладала је селекцију Грузије са 105:87 у оквиру другог кола Групе Г квалификација за СП 2019. године у Кини. Наредни меч "орлови" играју 23. фебруара против Немачке у гостима.

Најефикаснији у редовима репрезентације Србије били су Радуљица са 28 поена, 18 је постигао Мачван, а Пено је додао 17 поена.

Код гостију најрасположенији били су Диксон са 36, Боколишвили са 14 и Маркоишвили са 12 поена.

Гости су боље отворили меч, пре свега шутерски чиме су избацили репрезентацију Србије из ритма цело прво полувреме. У другом делу утакмице су изабраници Александра Ђорђевића заиграли много боље, успели дефанзивно да затворе Грузијце, пре свега у шуту споља, а у нападу добрим протоком лопте и коришћењем "мис-меч" ситуација дођу до великог броја поена и убедљиве победе.

Након прва два меча репрезентација Србије има максималан скор од две победе из исто толико утакмица, док Грузија има два пораза.

Наредни меч "орлови" играју 23. фебруара против селекције Немачке у гостима.

Ток меча:

22.03 – Крај меча, победа Србије над Грузијом 105:87. 

21.33 – Србија води након три четвртине води са 74:64. 

Изабраници Александра Ђорђевића су у другом полувремену заиграли знатно бољу кошарку, како у одбрани, тако и у нападу. Гости све мање погађају са линије за три поена, због чега су изгубили предност и налазе се у дефициту.  

20.52 – Након првог полувремена Грузија води са 45:44.

Након што је селекција Србије прешла у вођство и имала контролу утакмице, Грузија се поново сјајним шутем за три поена враћа у меч и води. Највише проблема нашој репрезентацији задаје натурализовани американац Диксон који је за полувреме убацио 23 поена, од чега четири тројке и Србија би у другом полувремену морала да обрати више пажње на њега. Уз Диксона најефикаснији код Грузије је Маркоишвили са осам поена. У редовима домаћина најрасположенији су Радуљица са 15 поена, као и Мачван и Симоновић са по шест.

20.21 – Завршена је прва четвртина резултатом 21:21. 

Гости су боље отворили меч, били расположенији у шуту за три поена, али су изабраници Александра Ђорђевића успели да се бољом одбраном и мало више креативности у нападу врате у меч. 

20.00 – Почео је меч. први посед има селекција Грузије.

19.55 – Играчи обе репрезентације представљени су на терену дворане "Александар Николић", у току је интонирање химни.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи