Читај ми!

Добар почетак Србије, Порторико без шансе

Кошаркашка репрезентација Србије савладала Порторико са 87:81 у првом мечу А групе квалификационог турнира за одлазак на Олимпијске игре. "Орлови" у појединим тренуцима имали и 20 поена предности, на крају дошло до опуштања. Недовић најефикаснији са 15 поена, четворица српских кошаркаша завршили меч са по 12. Србија у среду игра против Анголе (18 часова).

Кошаркашка репрезентација Србије савладала је Порторико са 87:81 (21:22, 20:9, 28:20, 18:30) у првој утакмици А групе квалификационог турнира за Олимпијске игре у Београду.

Изабраници Александра Ђорђевића су пред нешто мање од 14.000 гледалаца у београдској Комбанк арени, направили први корак ка пласману на Олимпијске игре у Рио де Жанеиру.

Србија је веома нервозно ушла у утакмицу, па је Порторико предвођен Џеј-Џејом Бареом и Анхелом Колоном водио након прве деонице.

У оба тима, по два брза фаула направили су центри Петер Рамос и Мирослав Радуљица, док је у српском тиму Никола Јокић био најрасположенији за игру са осам поена након прве четвртине.

Као што је у најави утакмице рекао селектор Србије Александар Ђорђевић, Порторико је приказао атипичну игру са много брзих шутева, у којој се домаћа селекција није најбоље сналазила, све до завршнице друге деонице, у којој је поенима Богдана Богдановића и Николе Јокића Србија стигла до прве двоцифрене и до тог момента највеће предности (41:31).

У наставку, Србија је заиграла знатно агресивније у одбрани, а разиграо се Богдан Богдановић са седам везаних поена, па је средином треће деонице семафор показивао плус 20 за домаћина, који је чувао предности и на крају остварио прву победу на турниру.

Најефикаснији у тиму Србије био је Немања Недовић са 15, а по 12 поена су уписали Богдан Богдановић, Никола Калинић, Стефан Бирчевић и Никола Јокић.

Код Порторика, најбољи је био Џон Холанд са 21поеном, док су 10 поена убацили Џеј-Џеј Бареа, Колон и Рамос.

Наредни меч Србија ће одиграти у среду против Анголе од 18 сати.

Овако је протекао меч у Комбанк арени:

22.55 - Крај, Србија - Порторико 87:81.

Дошло је до опуштања у редовима Србије у финишу меча, па Порториканци успевају да смање коначну разлику на прихватљивих шест.

Недовић најефикаснији код "орлова" са 15 поена, још четворица српских кошаркаша постигло је 12.

22.25 - После три одигране четвртине, Србија води са 69:51.

Како време одмиче, све боља игра сроских кошаркаша, који су у неколико наврата имали и 20 поена предности.

Теодосић апсолутни вођа на терену, одличне роле Калинића и Штимца, Србија делује као озбиљна екипа.

22.05 - Настављен је меч у Комбанк арени.

21.49 - Полувреме, Србија - Порторико 41:31.

Сјајна игра српског тима у завршници првог полувремена. Предвођени Теодосићем и Богдановићем, "орлови" праве серију од 11:0 и одлазе на велики одмор са двоцифреном предношћу.

Јокић најзапаженији у српском тиму са 10 поена и шест скокова.

21.25 - После прве четвртине, Порторико води са 22:21.

Србија је водила током већег дела прве деонице, Порторико у финишу стиже до предности.

21.04 - Почео је меч у Арени.

20.55 - Играчи су одавно на терену, екипе су званично представљене, за који минут ће почети меч.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи