Читај ми!

Неуспела освета, пораз који обећава

Црвена звезда - Макаби 76:78 (крај). Звезда надокнадила минус од 18 поена против Макабија, али није успела да преломи меч. Црвено-бели фантастичном одбраном и шутирањем за три поена, ушли у трилер завршницу са "поносом Израела", али нису имали среће. Нелсон и Раденовић најефикаснији код домаћег, Скорцијанитис са 22 поена доминантан код гостујућег тима.

Да је Демаркус Нелсон имао мало више среће секунду пре краја меча, ова прича би била другачија. Овако, још једном можемо да констатујемо да Црвена звезда није искористила прилику да се победомприближи пламану у топ 16 фазу такмичења. На крају, Црвена звезда - Макаби 76:78.

Добар почетак Звезде, неизвесно прво полувреме, доминација Макабија у трећој четвртини и сјајна серија Звезда за трилер завршницу - овако би укратко могао да се опише меч у Пиониру.

Ношена сјајним навијањем, Звездини играчи одлично су отворили меч. Снажна одбрана, као и лакоћа налажења решења у нападу, обележили су прву четвртину. Ипак, чини се да је баш у том периоду Звезда пропустила прилику да нанесе већу штету ривалу.

Већ у другој деоници, Макаби је показао део својих могућности. Незаустављив је био Софоклис Скорцијанитис, који је већ у првом полувремену постигао 13 поена.

А онда, када је почело друго полувреме, на терену је постојала само једна екипа. Снажна одбрана Макабија, праћена полуконтрама и добрим шутирањемза три поена, из минута у минут подиже предност "поноса Израела". Изгледало је као да је све готово.

Ипак, Звезда се буди у последњој деоници. Симоновић и Раденовић били су покретачи велике енергије, коју су одмах испратили многобројни навијачи, а када су се прикључили Шилб и Нелсон, било је јасно да нас очекује неизвесна завршнаица.

Играчи Макабија, као да нису очекивали да домаћи могу до преокрета, деловали су одсутно. Ипак, гости су у самом финишу меча имали доста среће, пошто се последњи напад црвено-белих завршио клизањем Нелсона, са чиме је отишла и последња нада да Звезда може до победе.

Срећом, остало је још прилика. Црвено-бели већ наредне седмице гостују Панатинаикосу у ОАКА арени, где ће имати прилику за ново доказивање.

Најефикаснији у домаћем тиму били су Нелсон и Раденовић са по 12 поена, док је Шилб постигао 11. Код гостију се истакао Скорцијанитис са 22 постигнута поена.  

Овако је протекао меч у Пиониру:

20.44 - Црвено-бели одлучила да праве фаул, 11 секунди до краја.Блу промашује прво бацање, друго погађа. Нелсон промашује под кошем Макабија, нови фаул, секунд и по до краја. Поново Блу, сада погађа прво, промашује друго, утакмица је завршена - 76:78.

20.39 - Смит погађа само једно бацање. Нелсон промашује за два, али Рајс губи лопту. Тридесет секунди до краја, лопта за црвено-беле. Шилб погађа два слободна бацања, нерешено је 14 секунди пре краја меча - 76:76.

20.36 - Софо је у игри, али промашује два бацања. Симоновић погађа нову тројку. Скорцијанитис прекида фантастичну серију Звезде, играју се последња два минута. Сада и Раденовић погађа тројку, Звезда губи 74:75.

20.29 - Сада Раденовић погађа уз фаул. Нови поени крилног центра црвено-белих, а онда и асистенција за Нелсона. Одлична одбрана Звезде, Нелсон погађа у контри, само је "минус пет", Блат тражи минут одмора - 68:73.

20.26 - Нова тројка Шилба. Звезда је испод десет поена предности. Смит постиже двојку, а Шилб поново погађа за три. Не дозвољава Рајс да се Звезда потпуно врати у живот, пет везаних поена, Макаби опет на плус 12 - 59:71.

20.20 - И последњу деоницу Скорцијанитис отвара својим поенима, овога пута са линије слободних бацања. Узвраћа Лазић у последњим тренуцима напада. Нелсон погађа тројку, док је под кошем фаулиран Лазић - 53:64.

20.10 - Џенкинс погађа тројку и враћа живост међу црвено-беле. Инглс враћа тројку, али Симоновић постиже нову. Звезда тројкама покушава да остане у игри, али Макаби сваки пут одговори истом мером - 46:60. Рајс погађа у последњим тренуцима треће четвртине, па Макаби у последњу улази са16 поена предности.

20.04 - Блажич са линије слободних бацања прекида серију Макабија, али на другој страни узвраћа Софо. Фантастично закуцавање Тајуса доноси гостима убедљиву предност коју повећава Охајон - 37:50.

19.57 - Почело је друго полувреме. Скорцијанитис наставља серију из првогдела, погађа уз фаул Марјановића. Погађа и Охајон, Макаби има најубедљивију предност - 33:40. Нови поени Макабија, Радоњић је принуђен да затражи минут одмора.

Полувреме - Што се тиче стрелаца, код Црвене звезде поени су подељени, а најефикаснији је Митровић са шест поена. Са друге стране, фантастичан је Скорцијанитис са 13 поена. Гости су нешто успешнији у шуту из игре и асистенцијама, док је Звезда боља у скоковима. Сасвим изједначено прво полувреме у Пиониру.

19.39 - Хикман погађа тројку из полуконтре, нова смена у вођству. Смушена завршница првог полувремена на обе стране, па на велики одмор гости из Тел Авива одлазе са минималном предношћу - 33:35.

19.32 - Скорцијанитис постиже 13. поен, Катић нема решења. Џенкинс погађа тројку уз фаул Пнинија, Звезда враћа предност. Охајон прави неспортскуличну, али Џенкинс користи само једно слободно бацање, на другој страни Пнини два пута прецизан - 33:32.

19.26 - Охајон се уписује у листу стрелаца, а после поена Блуа Макаби поново долази до предности. Значајно неефикаснија друга четвртина, што се може приписати добрим одбранама на обе стране.Митровић поентира у контранападу - 28:27.

19.20 - Друга четвртина почиње поенима Блажича. Девин Смит погађа другу тројкуна мечу и враћа Макаби у живот. Нова изгубљена лопта за Звезду, Тајус погађа уз фаул.Мајсторија Нелсона, Звезда води 26:23.

19.12 - Нова тројка за Звезду, поново погађа Лазић. Митровић постиже поене после скока у нападу, а црвено-бели играју одличну одбрану у овим тренуцима. Ипак, Скорцијанитис постиже десети поен на мечу. Раденовић сигуран са линије слободних бацања и поставља коначан резултат прве четвртине - 22:18.

19.05 - После поена на обе стране, нову тројку за Звезду погађа Шилб. Са друге стране сигуран Софо, Лазић погађа нову тројку. Добар почетак Звезде, али тројку враћа Пнини па Макаби остаје у животу. Биг Софо је незаустављив на почетку меча, осам поена грчког центра и Макаби поново води - 15:16.

19.01 - Почео је меч у Пиониру, први напад за госте из Израела. Прву тројку на мечу за госте погађа Девин Смит, истом мером узвраћа Нелсон. Одличан напад Звезде закуцавањем завршава Марјановић и црвено-бели воде 5:3.

19.00 - За Звезду меч почињу Нелсон, Лазић, Шилб, Митровић и Марјановић. Посебно ће занимљив бити дуел српског центра са корпулентним Софоклисом Скоријанитисом.

18.50 - Десет минута остало је до почетка меча у Пиониру. Трибине испуњене, атмосфера се подиже.