Француска славила над Аустралијом и освојила бронзу

Кошаркашка репрезентација Француске освоијла је бронзану медаљу на Светском првенству у Кини, пошто је у мечу за треће место победила Аустралију 67:59 (11:16, 10:14, 21:16, 25:13).

Аустралија је водила скоро цео меч, али су Французи искористили искуство на великим такмичењима, вратили се у игру и и успели да дођу до друге бронзе на Мундобаскету.

Играч одлуке био је Ендрију Албиси са три постигнуте тројке у четвртој четрвртини.

"Бумерси" су били у вођству током три четвртине, у једном тренутку имали и 15 поена предности, а Француска је први пут повела почетком последње деонице, 47:46.

Екипе су се у последњој четвртини смењивале у вођству, када је на сцену ступио сјани Албиси који је постигао одлучујуће "тројке" после чега су "триколори" рутински сачували предност и привели меч крају.

До бронзаног одличја Француску је предводио Нандо Де Коло са 19 поена, док је Еван Фурније додао три поена мање. На срећу "триколора", бледа партија Рудија Гобера (два поена и четири скока) није утицалана освајање трећег места.

У тиму Аустралије најефикаснији је био Џо Инглес са 17 кошева, а Пати Милс је убацио 15.

У утакмици за златну медаљу данас од 14 сати састају се Шпанија и Аргентина. Директан пренос меча пратите на нашем Првом програму.

Ток меча:

11.43 - Крај меча, Францсука је савладала Аустралију 67:59 и освојила бронзану медаљу у Кини. Јунак преокрета био је омалени плеј "триколаора" Албиси који је у финишу меча постигао три тројке...

11.32 - Гобер постиже своје прве поене на мечу. Француска води 60:56. Нешто више од два минута до краја.

11.27 - Драма у завршници, тимови се смењују у вођству - "Бумерси" воде 54:53 на пет минута пре краја.

11.21 - Нандо Де Коло поенима са слободних бацања доноси прво вођство свом тиму - 47:46.

11.17 - Завршена је и трећа четвртина, Аустралија и даље води 46:42. Много боље су заиграли Французи и преко расположеног Батума и Де Колоа успели да смање предност "Бумерса". Очекује нас узбудљива последња четвртина.

11.05 - Бржа игра на обе стране, Аустралија и даље има лепу предност после првих пет минута треће деонице - 42:28.

10.56 - Ник Кеј двојком уз додатно слободно бацање отвара трећу четвртину - 33:21.

10.40 - Аустралија води против Француске 30:21 после друге четвртине. Боља игра "Бумерса" који после две деонице контролишу игру. Џо Инглс постигао је 12 поена а Пети Милс осам. Делаведова одличан у одбрани.  Еван Фурније предводи Французе са осам поена али уз врло лош проценат шута. Гобер и даље без поена...

15.28 - Аустралија и даље чува предност после првих пет минута друге четвртине - 22:15. Врло чврста игра оба тима, увек на граници фаула.

10.19 - Завршена је прва четвртина, Француска - Аустралија 11:16. Мали број кошева на обе стране. Французе на старту меча не служи шут, Гобер без поена... Са друге стране осам поена Петија Милса.

10.11 - "Бумерси" су боље отворили дуел и после првих пет минута воде са 10:4.

10.02 - Почео је меч за треће место на Светском првенству у Кини. Стартне петорке оба тима:

Аустралија: Пети Милс, Метју Делаведова, Џо Инглс, Ендру Богут, Ник Кеј

Француска: Френк Нилкина, Еван Фурније, Николас Батум, Амат Мбаје, Руди Гобер.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво