Амерички кошаркаши желе до злата уз помоћ "занимљиве географије"

Како би развио тимски дух селектор кошаркашке репрезентације САД Грег Попович, пред своје играче на светском првенству у Кини, не поставља само спортске, већ и географске изазове.

Репрезентативци Америке у кошарци вероватно су бољи у пикенролу него у познавању географије пише сајт НБА лиге.

Ипак, пред њих је постављен задатак налик онима у квизу Желите ли да постанете милионер са дозвољеним, познатим врстама помоћи, у којима се играчи могу ослонити једни на друге, док је селектор био у улози сличној улози водитеља познатог квиза, Риџиса Филбина. 

Једно од питања односило се на лоцирање Чешке на необележеној мапи Европе.

Други пут је од играча тражено да на мапи света покажу Кину. Није био сигуран па је тражио од колеге да потврди.

„Потребна ти је помоћ? Саиграчи су ту за тебе, овде се ради о вољи за тим да се потражи помоћ“, рекао је Донован Мичел, члан америчке репрезентације за nba.com.

Нису се сва питања односила на географију. Бруку Лопезу било је постављено питање о симболу за хемијски елемент сребро. После тачног одговора, Лопез је рекао: „Ох, Боже, то је само сребро, желим злато, дајте ми злато“.

За најбољег играча овог својеврсног квиза проглашен је Харисон Барнс који за селектора има само речи хвале.

„Сваког дана спреми нешто другачије. Има лекције из историје са цитатом неког генерала током Грађанског рата. Онда је ту и географија. Има специфичан начин да открије наше менталне способности“, рекао је о Поповичу Харисон Барнс, иначе одличан ученик у средњој школи. 

„Мислим да је из прве једино успевао да одговара Харисон, сви остали су користили неку врсту помоћи, углавном су питали другове из тима“, рекао је Џејсон Тејтум.

„Овакви квизови јачају другарство, нема материјалне награде“, додао је Лопез.

„Поред кошарке, на првенству се дешава и много других ствари“, додао је помоћни тренер репрезентације САД Стив Кер.

„Када играте на Светском првенству, то је посебно значајно, јер се игра против тимова из целог света. Добро је за ове момке, за све нас, да науче више о свету и науче више о тимовима. Играју се, уче, а мислим и да уживају“, додао је Кер.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару