Шпанија убедљива против Туниса, Иран намучио Порторико

Шпанија је савладала Тунис са 101:62 у оквиру Групе Ц на Светском првенству у Кини. У оквиру исте групе у изузетно узбудљивом мечу Порторико је савладао Иран са 83:81.

Шпанија је, како се и очекивало, стигла до убедљиве победе над Тунисом. Иако је Тунис био солидан у првом полувремну, није имао снаге за наставак, а Шоанци су лако повећали предност до коначних плус 39.

После првог дела игре Шпанија је имала предност од 42:39. После паузе Шпанци су појачали и у трећем периоду дозволили противнику да постигне само осам поена. С друге стране они су дали 30 и тако преломили меч.

Тунис није имао снаге ни да запрети, четврти период био је формалност, а Шпанија га је добила са 29:15.

Шпанију је до победе предводио Рубио са 17 поена, Љуљ је додао 16, а Хернангомез 12. У пораженој екипи Мејри је постигао 15 поена, а Хадидан 12.

Иран је био на прагу да направи велико иненађење, водио је током већег дела сусрета против Порторика. У последњу четвртину ушло се са предношћу Ирана од 65:51.

Порториканци су се дуго мучили и у последњем периоду, а Иран је на 3.45 до краја има предност од плус 11 поена. Наставио је Порторико да полако топи предност Ирана и два минута пре краја она је износила плус седам.

Онда је на сцену ступио Хуертас, који је у последња два минута постигао три тројке, а трећом је Порторико стигао до преокрета, на само 16 секунди до краја 81:78. Узбуђењима још није био крај на само четири секунде пре краја Иран је поравнао резултат - 81:81.

У последњим моментима меча Мохика постиже кош за Портирико и решава питање победника.

Хуертас је био најефикаснији играч сусрета са 32 поена, а други двоцифрени код победника био је Браун са 10 поена. У екипи Ирана Хадади и Јакхалидекорди су постигли по 22 поена. 

У понедељак на прогаму су мечеви Тунис - Иран и дерби кола Шпанија - Порторико.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару