Попович подвукао црту, 15 играча креће на припреме

Кошаркашка селекција САД 5. августа званично почиње припреме за Светско првенство у Кини. На списку селектора Грега Поповича налази се 15 имена, од којих ће 12 бити учесници Мундобаскета.

Од играча који су били на првобитном списку селектора Грега Поповича, једва да је ко остао. Ипак, Американци су направили избор од 15 врхунских кошаркаша који у понедељак почињу припреме за Светско првенство у Кини.

На "коначном" проширеном списку се налазе: Бам Адебајо (Мајами), Харисон Барнс (Сакраменто), Џејлен Браун (Бостон), Кајл Кузма (Лејскерси), Брук Лопез (Милвоки), Кајл Лаури (Торонто), Крис Мидлтон (Милвоки), Донован Мичел (Јута), Мејсон Пламли (Денвер), Маркус Смарт (Бостон), Џејсон Тејтум (Бостон), Пи Џеј Такер (Хјустон), Мајлс Тарнер (Индијана), Кемба Вокер (Бостон) и Тадеус Јанг (Чикаго).

Осим националне селекције САД (USA National Team), на кампу у Лас Вегасу наћи ће се и 14 играча из такозваног изабраног тима (USA Select Team).

На челу стручног штаба слекције САД је трофејни стручњак из Сан Антонија Грег Попович, док су му помоћници Стив Кер (главни тренер Голден Стејта), Лојд Пирс (главни тренер Атланте), као и Џеј Рајт (главни тренер Универзитета Виланове).

Играчи ће у кампу у Лас Вегасу радити до четвртка, после чега следи пауза, а поновно окупљање заказано је за Лос Анђелес, од 13-15. августа.

Ко ће бити у екипи од 12 чланова која ће бранити титулу из Шпаније биће познато 17. августа.

Експедиција САД потом се сели у Аустралију, где ће тренирати од 19. до 24. августа, успут одиграти и две припремне утакмице са "Бумерима", а неколико дана касније и дуел са селекцијом Канаде.

Светско првенство у Кини почиње 31. августа, а САД се налазе у Групи E, са селекцијама Турске, Чешке и Јапана.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 02. јул 2024.
° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару