У Кини све брат до брата

Чак тројица браће Адетокумбо позвана су на припреме грчке репрезентације пред Светско првенство у Кини. Ипак, Грчка није једина репрезентација која ће имати сроднике у екипи на Мундобаскету.

Јанис Адетокумбо вероватно је прва звезда предстојећег Мундобаскета у Кини, а друштво у тиму Грчке требало би да му праве старији брат Танасис, али и млађи Костас.

Танасис и Јанис већ су играли заједно, на квалификационом турниру за Олимпијске игре у Рију 2016. године, а у Кини би требало да им се прикључи и најмлађи Адетокумбо, Костас, рођен 1997. године.

Ипак, Грчка неће бити једини тим на Мундобаскету који ће у екипи имати најближе сроднике.

У тиму Новог Зеланда требало би да наступе браћа Вебстер, Кори и Тај, а већ су заједно играли на претходном Светском првенству у Мадриду. 

Нигерију ће у Кини представљати Ел Фарук и Аладе Амину, док Шпанија поново има браћу у екипи – уместо Пауа и Марка Гасола, сада су ту Хуан и Вили Ернангомез.

За Венецуелу ће играти Грег и Хосе Варгас, у тиму Канаде су Фил и Томас Скраб, док би нешто искуснијем Пољаку Матеушу Понитки требало да се придружи млађи брат Марсел.

На Европском првенству 2017. године за Русију су наступали Михаил и Димитриј Кулагин, па нема разлога да тако не буде и на Мундобаскету у Кини.

На претходном Мундобаскету наступили су већ поменути Вебстери са Новог Зеланда, док су Словенију представљали Зоран и Горан Драгић.

У Јапану 2006. године, било је неколико братских парова. За Шпанију су наступали Пау и Марк Гасол, у тиму Француске били су Флоран и Микаел Пјетрус, док су за Литванију играли "торњеви близанци" Кшиштоф и Даријус Лавринович, а за Јапан Џоџи и Косуке Такеучи.

Ако одемо у мало даљу прошлост, 2002. за Русију су наступали Јевгениј и Захар Пашутин, док се сви врло добро сећамо тандема југословенске кошарке из 1986. године, када су заједно у тиму играли Александар и Дражен Петровић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 02. јул 2024.
° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару