Једно добро полувреме Србији довољно за победу над Чешком

Кошаркаши Србије савладали су селекцију Чешке Републике са 90:81 и освојили пето место на Светском првенству у Кини. У првом полувремену "орлови" апатични, у другом као да је на терен изашла нека друга екипа. Богдановић још једном најефикаснији са 31 поеном, одличне роле Милутинова, Јовића и Јокића.

Србија је победила Чешку Републику у борби за пето место на Мундобаскету у Кини и још једном показала да спада међу најбоље селекције на тунриру. "Орлови" су доказали да им је довољно да одиграју десетак квалитетних минута и да победе већину репрезентација на свету.

Чеси су одлично играли у првом полувремену. Одлично су шутирали и за два и за три поена и користили све пропусте у одбрани српског тима, а њих није било мало.

"Орлови" су деловали апатично, незаинтересовано и тромо, што је у великој мери подсетило на утакмице против Шпаније и Аргентине, које су нас скренуле са шампионског пута.

А унда, у другом полувремену све се преокренуло. Као да је потпуно друга екипа изашла на терен велелепне дворане у Пекингу.

Богдан је наставио да решета са свих позиција, док су одговорност преузели Стефан Јовић и Никола Јокић, који су, уз расположене Лучића и Милутинова, водили српски тим до преокрета, на крају и победе.

Чесима је стао шут за три поена, што се негативно одразило на њихову игру. Саторански је потпуно избачен из игре, док су Хрубан и Балвин спорадично погађали, свакао недовољно да се ухвати ритам који су наметнули "орлови".

Србија је у једном тренутку стигла до 18 поена предности, али у завршници тежила атракцијама, што су Чеси искористили и смањили коначан заостатак на једноцифрену разлику – 90:81.

Богдановић је постигао 31 поен, Милутинов 14 уз седам скокова, Јовић 12 уз седам скокова и шес асистенција, Јокић седам поена, 14 скокова и седам асистенција.

У тиму Чешке Ауда је постигао 16 поена, Петерка 14, а Саторански 13.

Овако је протекао меч у Пекингу:

15.39 – Крај меча, Србија је савладала Чешку са 90:81 и освојила пето место на Мундобаскету.

15.30 – Средина игре у последњој деоници, Србија води 84:68.

Фантастични Богдан Богдановић већ је постигао 31 поен (седам тројки), разиграо Милутинов са 10 поена, Јовић има 12, уз седам скокова и шест асистенција. Јокић је уз шест поена забележио 12 скокова и пет асистенција.

15.23 – Две тројке везао је Богдан Богдановић, Србија бежи на 77:64.

15.18 – После три четвртине, Србија води 69:62.

Много боља игра српског тима у наставку, ову деоницу решили су у своју корист 28:12 и потпуно преокренули резултат. Богдановић је одличан са 22 поена, Јовић има 12, Милутинов осам. На другој страни нема промена – Петерка 14, Саторански 13, Ауда 12.

15.12 – Нова серија Србије, која стиже до вођства од 64:58. Тајм-аут за чешког селектора.

15.06 – Добра игра српског тима на почетку другог полувремена, па "орлови" тројком Јовића стижу до изједначења – 58:58.

Богдановић је накупио 22 поена (један промашај из игре), Радуљица и Јовић постигли су по седам. Петерка има 14, Саторански 13, Ауда 12 поена.

14.59 – Настављен је меч.

14.44 – Полувреме, Србија – Чешка 41:50.

Очајна одбрана српског тима у првом полувремену резултирало је са 50 примљених поена. У нападу је ситуација нешто боља, али само је Богдановић расположен шутерски (17 поена, три тројке). На другој страни Петерка има 14, Саторански 10.

Чеси одлични у путу за три поена (8/15), Србија далеко лошија (3/10). Забележили смо више скокова (19:14), али и далеко више изгубљених лопти (11:4).

14.39 – Серија Србије од 8:0, предност Чешке смањена на пет поена.

14.35 – Тројком Бохачика, Чешка одлази на 13 поена предности – 43:30.

14.31 – Сада Чеси праве серију од 5:0, воде 37:28, минут одмора за српског селектора. Петерка је постигао 12 поена, тројке путира 4/4.

14.28 – Стижу Чеси до седам поена предности, али се Србија враћа и смањује на 32:28. Тајм-аут за Гинзбурга.

14.19 – После прве четвртине, нерешено је 20:20.

Србија је боље ушла у меч, Чешка има више расположених играча. Богдановић је постигао десет поена, Радуљица и Милутинов по четири. Код Чеха истиче се Петерка са шест поена.

14.08 – Средина прве четвртине, Србија води 11:10.

Богдановић је већ постигао седам поена, Милутинов четири. На другој страни Саторански и Бохачик по три.

14.01 – Почео је меч. Стартне петорке – Чешка: Саторански, Бохачик, Хрубан, Балвин, Криж. Србија: Јовић, Богдановић, Лучић, Јокић и Милутинов.

13.56 – Интониране су химне Чешке Републике и Србије, меч ускоро почиње.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара