Јовић и Богдановић: Одбрана, очигледно се нисмо опаметили

Репрезентативци Србије Стефан Јовић и Богдан Богдановић у разговору са Слободаном Шаренцем након пораза од Аргентине, апострофирали су да је одбрана кључ наше игре, ипак били смо близу, али нисмо успели.

Пораз који је стигао у лоше време. Одличан шут Аргентине за три поена. Наша одбрана је добро деловала у неком делу меча. Изгледало је да смо могли да их добијемо када смо повели да два разлике, али није успело до краја. Одиграли су много добру утакмицу. 

„Мислим да, као и против Шпаније, наша одбрана је била та која није одрадила најбољи део посла. Деведесет седам примљених поена довољно говори о томе. Изванредан шут Аргентине данас и то је то. Одбрана, одбрана и само одбрана", рекао је Јовић после меча.

Они опет чврсто, као Шпанци, а ми нисмо извукли поуке?

„Кад све полази од одбране, а што је нама кретало, од Копаоника па надаље, све ове припремне утакмице и кад одатле све полази нормално да ни напад не може да иде како треба. По мени је кључ свега у одбрани", закључио је Јовић.

Богдане, 21 поен, опет најефикаснији, али верујем да би мењао све те поене за победу.

„Наравно, увек то причам, али то је небитно. Ми смо изгубили, они су показали да су тим, кошарка је тимски спорт и то побеђује. Нажалост, два пораза заредом. Нисмо се, очигледно, опаметили и то је то", додао је Богдановић.

Шта је недостајало?

„Четвртфинале је увек најтежа утакмице, то сам и раније говорио. Свако сваког може да надигра и да победи. Убацили су они све, али опет смо ми ту били на четири-пет разлике. Могли смо ми много боље да одиграмо одбрану, наравно", рекао је Богдановић.

Шта сада да урадите да се искупите, очекује вас борба од петог до осмог места, можда врло битни мечеви?

„Исто као и сад, ми смо ипак професионалци и ово радимо зато што волимо. Ја ово радим зато што волим да играм кошарку, волим да играм за Србију и то је то", закључио је Богдановић.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару