Ђорђевић: Ово је најзначајнија утакмица на шампионату

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић, пред меч са Аргентином у четвфиналу Светског првенства у Кини, рекао је да је њихов ривал игра лепу кошарку и да његови кошаркаши морају да уђу мирно у меч. Сусрет је на програму у уторак од 13.00. Директан пренос је на нашем Првом прогаму и Радио Београду 1, стрим је на РТС Планети (само за посетиоце из Србије), ток меча пратите на нашем порталу.

"Репрезентација која је победила све екипе. Играју лепршаву, праву аргентинску кошарку, са много асистенција, додавања, несвакидашњих потеза везаних за два плејмејкера, моторе екипе, Лапровитолу и Кампаца, уз амблем Аргентине већ две деценије, Луиса Сколу. Имају играче попут Дека, Брусина, који су се дигли клупски, уз Делију чине окосницу тима. Вилдоса уноси екстра енергију, одличан је у транзицији нападачкој. Слична утакмица нас чека као што је била", рекао је Ђорђевић на конференцији за медије.

"Сада ћемо погледати утакмицу са Шпанијом, шта нисмо добро радили. После неког прегледа утакмице појавиле су се разне ствари, неке ситуације које нисмо видели, судијске одлуке. Рецимо, та недосуђена лична на Јокићу, видело се и на терену, после слике и видеа, немогуће је да се то не суди таквом играчу. Очигледно је била намера да играју чврсто, физички. Морамо да будемо спремни, јер ће нас тако и даље нападати. Да тежимо нашој игри. Искористили смо добро предност испод коша, трећа четвртина је обележена брејком у првих пет минута, после смо се вратили, одиграли са енергијом", рекао је Ђорђевић и додао да екипа зна шта треба у оваквим ситуацијама.

"Морамо да потпуно мирно уђемо у следећу утакмицу. На мени је да охрабрим, да из позитиве поново тражимо снагу. Идемо у четвртфинале, да тражимо нашу игру и шансу, знамо шта доноси полуфинале. Дакле, ово је најзначајнија утакмица на шампионату".

Он се осврнуо и на ситуацију да екипа поново неће тренирати данас у дворани.

"Радили смо тренинг који нам је потребан, опоравак физички, у теретани. Момци су урадили добар тренинг, видео анализу. Устали смо у 6.15, стигли смо око два. Није лако. Коментаришемо са свима. Чудно за једно овако велико такмичење, али то је што је", закључио је Ђорђевић.
Србија и Аргентина у уторак од 13 сати играју меч за пласман у полуфинале Мундобаскета.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару