"Орлови" након меча: Пресудила друга четвртина

Српски селектор Ђорђевић, као и репрезентативци Лучић, Богдановић и Мицић након пораза од Шпаније сложили су се да је друга четвртина и одбрана ривала у истој била пресудна за меч.

"Пресудила је једна јако лоша четвртина, у другој су нас ставили у проблем са мењањем одбране, а ми смо стали и размишљали превише. 32:17 је нешто што је њима дало снаге, имали смо грешака на преузимању, са шутевима на једноставним преизимањима, нисмо градили кош, имали су друге нападе и то је ручна кочница нашим играчима", изјавио је Ђорђевић.

"Друго полувреме смо направили прилагођавања, десила се онда епизода са Јокићем, али и да је играо ми бисмо изгубили, Шпанија је била боља. Искусни су, нисмо парирали њиховој брзини и егзекуцији. Онако како ми играмо, тако су нас они победили. Нисмо препознавали мис меч ситуације, а овакве екипе то знају да казне. Одлична рола Рубија, показао је зашто је тамо где јесте, а онда и Гасола, показао је зашто је НБА шампион. Ослободио је бекове притиска и преносио лопту", додао је селектор.

"Одлична реакција у другом полувремену, одиграли смо срцем, али је фалило и мало среће и да се лимитира офанзивни скок", закључио је Ђорђевић.

Најефикаснији у поразу Богдан Богдановић додао је да након овог меча Србија може само да напредује.

"Губљење лопти у контри, нисмо били агресивни као што смо на отворању меча, када смо играли слободно и трчали. Али добро, нисмо елиминисани, може да буде само боље", изјавио је Богдан.

 "Пољска или Аргентина, не зна се ко је тежи. Аргентина још једна шпанска кошарка и начин игре, доста се трчи, биће доста захтевно. О ситуацији са Јокићем, деси се свакоме, емоције, изнервираш се, научиће из овога, није нас коштало веће трагедије. Он нам много значи, овде је мало другачије него у првенству", закључио је Богдановић.

"Добро смо отворили утакмицу, а на њихову промену одбране, изгубили смо ритам и самопоуздање. Ушли смо у нервозу и нисмо се вратили. Ми смо полетели, били смо свесни квалитета Шпанаца и екипа које долазе, али добро ово служи као школа да видимо да нисмо доминанти толико", додао је Лучић.

"Превише примљених поена у другој четвртини, није добро кад се деси на битном турниру, али доста можемо да научимо, имамо шансу за четвртфинале, сличан противник, али ми имамо квалитета, само да смиримо главе", изјавио је Васа Мицић.

"Не треба на ово гледати трагично, дешава се. Битан меч али не и најбитнији, идемо даље и припремљени смо за све. Играли су зону, удвајања на Богдану, изгубили смо Јокића у битном делу, то се дешава. Мора да се научи, ово није трагично, имамо нашу шансу и прилику да искористимо квалитет", закључио је српски плејмејкер.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару