РТС у Кини: Порторико прегажен, следи Шпанија

Кошаркаши Србије наставили су са победама и другој фази светског првенства. Победили су Порторико са 90:47 и обезбедили пласман у четвртфинале. Наредни ривал "орлова" је селекција Шпаније, са којом ће се борити за прво место у групи.

Иако је разлика у квалитету била очигледна, наши кошаркаши имали су озбиљан приступ утакмици с Порториком. 22 скока и 19 асистенција више на конто нашег тима, резултирали су на крају победом од 43 поена разлике.

"Прави начин, то под један. Морам стварно да похвалим екипу, цео стаф који нас спрема на тај начин, али свакако ми имамо свој неки пут и како играмо. Неко је малопре рекао да се бацамо за лопту на 40 разлике. То је истина , ми то радимо и тако треба да се игра за репрезентацију, тако ћемо и да наставимо да играмо. Мислим да је то превагнуло пре било чега другог".

Петорица играча Србије имали су двоцифрен учинак. Јокић је остварио дабл-дабл са 14 поена и 10 скокова. Најефикаснији је био Бјелица 18 погодака, а уз учинак од 16 кошева и 4 ухваћене лопте за најкориснијег играча утакмице проглашен је центар Србије Бобан Марјановић.

"Као прво, мислим да смо стварно играли један озбиљан меч, добар меч. Они су имали мало више умора него ми тако да мислим да нам је требала ова утакмица да сложимо коцкице заједно. Мислим да смо играли одлично, да ћемо наставити да играмо све боље и боље".

Ђорђевић је одлично распоредио минутажу играча, не желећи да се неки непотребно замарају. Снага је после напорног путовања у Вухан сачувана за недељни дуел са Шпанијом.

"Мислим да смо одиграли на један добар, солидан начин, прави начин. Постоји и једна одбрамбена жеља и одговорност која мене храбри. Лопта и даље иде по 30 асистенција, али опет ово није неки знак, Порторико је екипа за сво поштовање, али у овом тренутку мислим да је разлика у квалитету очигледна."

На крају 90:47 за Србију, што значи да наша селекција у протеклих 6 мечева на светским првенствима убацила противнику 90 и више поена. Такође, наши играчи постигли су 10 тројки, што је 4 утакмице са 10 тројки више и на овом светском купу у Кини. Наредни меч Србија игра против Шпаније у недељу од 14 сати и 30 минута. Шта ће бити, какав резултат, да ли ће бити поновљене ове бројке, можете сазнати на РТС-у. Из Вухана за Радио-телевизију Србије, Слободан Шаренац.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару