Максимално на припремама, за максимум на Светском првенству

Србија је забележила и десету победу из десет припремних мечева и потврдила кандидатуру за највиши пласман на СП у Кини. Савладана је Француска са 61:56. Уочене су неке ситнице, које ће се у наредних пар дана исправити да би екипа максимално сконцентрисана дочекала старт првенства. Први меч на програму је у суботу од 9.30 против Анголе.

Салетова „дружина" поново је деловала јединствена на терену. Иако шут није служио, поготово у првом полувремну, нервоза се није увукла у наше редове. Стрпљиво су градили игру и чекали моменат да преокрену резултат, и дочекали су га. Додуше он се десио у финишу меча. Међутим, то је одлика највећих екипа да победе и када не иде све као подмазано.

Као да су се екипе договориле да играју на мали број поена. Таква игра отворила тренерима могућност за тактичко надмудривање. Велики број промашених слободних бацања коштао је нашу селекцију прилике да раније стекне предност и преломи меч. Французи су водили током већег дела меча, да би наши у финишу преломили и забележили победу.

Поново смо играли без Богдановића, Бјелице и Лучића. Селектор Ђорђевић је наставио да комбинује петорке. Спор улазак у меч прислио га је да још више мења тражећи расположеног играча.

Французи су константно водили у првом полувремену. Долазили су до предности од пет поена, да би наши успевали да ухвате прикљичак, у пар наврата стигли смо и до изједначења, међутим нисмо имали среће да поведемо.

Поново смо видели игру са два центра у игри, да би уследила петорка са Јовићем и Мицићем. Расположен је био Јокић, али у пар наврата његове акције нису разумели саиграчи. У игри скривених карата, на обе стране је било доста лоших потеза промашаја из отворених позиција. Можда и превише импровизације у појединим тренуцима, како би праве акције биле сакривене за оно што предстоји. Французи су се боље снашлу у оваквим околностима.

На тренутке јача одбрана наше селекције доносила је смањење предности противника. Честа измена одбране, од комбиноване зоне 2 - 3, преко 2 - 2 - 1, до "човека", успевала је да на моменте збуни противника. Ипак, на полувремену Французи имају девет поена предности - 32:23. Изузетно мали број поена у првом полувремену.

Наши су се пробудили у наставку. Изузетно агресивна одбрана резултирала је са неколико контри и лаких поена. Прорадио је и шут са дистанце. Радуљица је био први играч у нашој екипи који постигао двоцифрени број погодака, чак је и он забележио тројку.

На половини трећег периода коначно смо повели - 41:40. Од тад је уследила резултатска клацкалица до самог краја меча.

Комбинација Ђорђевића са Радуљицом и Јокићем на паркету постала је добитна. Одлично су функционисали и у нападу и у одбрани, покретљивост Јокића на обе стране надоместила је повећану висину. У трећем периоду наши су постигли исти број поена као у првом полувремену. Ипак, Французи су задржали предност пред последњи период - 48.46.

Поново смо повели после два минута игре у последњем периоду - 50:49. Резултатска клацкалица донела је тренерима могућност да испробају нове комбинације.

Ђорђевић је покушао са петорком - Јовић, Гудурић, Симоновић, Бирчевић и Милутинов. У одбрани су били фантастични, у нападу сасвим солидни. Неколико продора Гудурића и Јовића резултирало је кошевима уз фаул противника. Међутим, наставила се слаба реализација са линије пенала.

У последњих пет мунута ушло се са предношћу противника од два поена - 54:52, после два минута Србија долази до предности - 55:54. До краја нисмо испустили предност. Максимална је износила шест поена, а на крају плус пет.

Наша селекција непоражена одлази на Светско првенство са великим амбицијама. Такмичење почињемо у суботу против Анголе, потом следе дуели са Филипинима и Италијом, која је уједно и најтежи ривал у грпи.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару