Србија боља и од Француске, "орлови" непоражени иду на Светски шампионат

Кошаркаши Србије победили су у последњој припремној утакмици пред почетак Светског првенства изабрани тим Француске резултатом 61:56. Изабраници селектора Ђорђевића тако на Светско првенство одлазе као једини непоражени тим током припрема.

Доста слабе прве две четвртине, тек незнатно слабије са наше стране, донеле су јако мали број поена и, уопште, благо летаргичну кошарку.

После великог одмора, међутим, све је заживело, Француска је почела да погађа за три поена, али је Србија одговорила - и то како...

Након заостатка од 12 поена „орлови" су, ношени поенима Радуљице и Јовића, стигли до потпуног преокрета и, на три минута до краја треће деонице, до највеће предности на мечу (43:40).

Међутим, много енергије је потрошено у напорима да се анулира предност противника, што је Француска искористила и, не само вратила предност (46:44), већ и моментум меча.

Последња деоница обећавала је неизвесност.

И тако је и било, али енергију два тима није испратила шутерска прецизност (посебно се то односи на слободна бацања Србије), па је после седам минута кошарке постигнуто свега 15 поена (9:6 за наш тим у овом периоду).

Француска је одморила најбоље играче у финишу, Србија, за коју нису играли Бјелица и Богдановић, је остала доследна нивоу игре који је наметнула у другом полувремену и заслужено Светско првенство почиње као једини непоражени тим у припремема.

Србија је много боље шутирала од Француске, са 52,4 одсто успешности из игре. Наш тим је имао 19 изгубљених лопти, али је и украо пет лопти више. За три поена, из десет покушаја, погодили смо три шута.

Светско првенство у Кини почиње у суботу, а први противник Србије биће селекција Анголе (9.30).

Овако је протекао меч:

15.10 – Меч је завршен, Србија је славила резултатом 61:56. 

14.42 – Пред последњих десет минута кошарке на овом мечу, резултат је 48:46 за Француску. 

14.39 – Батум постиже пету тројку за Француску, која враћа предност на своју страну. Ритам напада два тима сада је много јачи него током првих 20 минута.

14.34 – ... и управо тако! После тајм-аута Јовић погађа додатно слободно бацање и доноси Србији предност (41:40). 

14.33 – Изврсна серија "пробуђене" Србије, која игра са приметно другачијом енергијом, доноси изједначење нашем тиму, а потом и прилику да, после додатног слободног бацања, стигне до предности. Сјајна офанзивна етапа "орлова"... 

14.29 – Прва погођена "тројка" Србије (Мицић је био прецизан), потом одузета лопта и нови, осми поен Радуљице комплетирају серију нашег тима и умањење предности противника (30:35). 

14.27 – Почело је друго полувреме меча. Фурније погађа тројку у првом нападу и свом тиму доноси прву двоцифрену предност. Србија одговара "двојком", тренутно је 25:35. 

14.11 – Нешто слабије полувреме Србије, тек за нијансу боље издање Француске и коначних 23:32 након 20 минута кошарке. Ваља напоменути да тандем Сакраменто Кингса, Бјелица-Богдановић, пропушта овај меч. 

14.05 – Француска долази до највећег вођства на овом мечу (прво 21:30, потом и 23:32). Селектор Ђорђевић, очигледно незадовољан начином на који наш тим брани кош или с намером да поремети моментум противника, често мења типове одбране.  

13.57 – На свако изједначење Србије селекција Француске је, барем у другој деоници, имала одговор. Офанзивни скок нашег ривала такође има велики утицај на такво стање ствари. На половини друге четвртине резултат је 19:22. 

13.48 – Србија, после прве десетоминутне деонице у којој није превише добро нападала и није идеално бранила рекет, губи са три поена разлике (14:17). 

13.44 – Неколико изгубљених лопти, непрецизних – или прецизније неприпремљених додавања – доносе Србији празне минуте. Уз то, Французи успевају да искористе благе несигурности у српском одбрани и, до тајм-аута, стижу до предности од 10:15. 

13.36 – Србија први поен из игре постиже на истеку трећег минута прве деонице. Марко Гудурић је погодио за 4:7, али је Француска веома брзо вратила предност на пет поена (4:9). Тројка Јовића, из тешке позиције, као и одлична одбрана изабраника селектора Ђорђевића можда најављују бољи период наше игре. 

13.31 – Меч је почео. 

12.50 – Загревање нашег изабраног тима...

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару