Немачка 2006. године

Италија постала првак света, после утакмице која ће остати позната по томе што је Зидан главом ударио Матерација. Немачка трећа. Србија и Црна Гора без бодова после три утакмице и ужасног пораза од Аргентине.

Италијани, после велике борбе и извођења једанаестераца, постали прваци света. Осим у Италији, утакмица ће остати упамћена по чињеници да је велики Зинедин Зидан каријеру завршио неспортским ударањем Марка Матерација. О том потезу се и данас воде дискусије.

Екипа Србије и Црне Горе, после солидних партија у квалификацијама, просто потонула и са три пораза завршила такмичење. Огроман притисак на селектора Илију Петковића и катастрофалан резултат у утакмици против Аргентине. Пораз 6:0 и, како кажу циници, "плави" упознали Леа Месија.

Давид Трезеге промашио пенал и суштински поклонио титулу Италијанима, који су, за чудо, погодили свих пет пенала. Стрелци у регуларном делу игре, Зидан са беле тачке и Матераци.

Немачка у утакмици за треће место победила Потугал 3:1. Два гола Швајнштајгера и аутогол Петита за Немце. Стрелац за Португал Нуњо Гомеш.

За најбољег играча првенства проглашен је Зинедин Зидан, док је најбољи стрелац био НЕмац Мирослав Клосе, који је постигао пет голова.

 

 

 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара