Шпанија експлодирала

Стотине хиљада Шпанаца излетело на улице после последњег звиждука Хауарда Веба, којим је Шпанија, први пут у историји, постала првак света. Улицама шпанских градова разлило се златно-црвено море одушевљених навијача. Камачо, опет, полудео после гола Андреса Инијесте.

Шпанија је првак света, шампион, најбоља репрезентација на планети, заурлали су шпански навијачи три минута после Инијестиног гола и преплавили улице листом свих градова на свету у којима живи више од пет Шпанаца. Шпанија је експлодирала од радости и поноса.

Мадрид, Барселона, Севиља, Валсенсија, Сарагоса... уједињени у слављу које је улице испунило навијачима, аутомобилила прекривених шпанским заставама, док су се хорде одушевљених Шпанаца и даље сливале на главне градске тргове.

Шпанци су урликнули у знак одушевљења када је Икер Касиљас подигао трофеј у ваздух и, како се чини, неће престати да славе све док комплетна екипа "фурије" у понедељак после подне не стигне у Мадрид. Према најавама, прави циркус ће почети тек тада.

Пиво је, како пишу шпанске новине, ноћас имало бољи укус у Мадриду него у Амстердаму, што су потврдиле и хитне службе у главном граду Шпаније, које су пружиле помоћ десетинама људи.

Мундо депортиви очекује да ће од оваквог славља, за девет месеци, родити много деце, прави "бејби бум".

Шпанци су славили и широм света, а Енглезе су посебно изнервирали чињеницом да су за славље изабрали победнички Трафалгар сквер.

Посебне овације добио је и најоданији савезник Шпанаца током Мундијала, хоботница Паул, који је, исправно, изабрао победника Светског првенства и, самим тим, обезбедио азил у Шпанији уколико Немци подлегну притисцима јавности и одлуче да га баце на граделе. Салате ради.

У центру Мадрида је, према проценама тамошњим медија, на великом екрану пренос утакмице гледало око 100.000 људи, лица офарбаних у националне боје, а слична слика виђена је у целој држави, Саламанки, Памплони, Ла Коруњи...

У Барси је тако утакмицу гледало око 75.000 гледалаца, саопштила је полиција, а број се нагло повећао када је локални херој, Андер Инијеста постигао гол, па су се градом, у коме је дан раније више од милион људи марширало против уставних органичења гледе каталонске нације, вијориле шпанске заставе.

Ипак, непознате особе "саботирале" су јавно гледање утакмице у баскијском Баракалду, где је пренос прекинут у 76. минуту јер је неко пресекао струјне каблове. "Саботери" нису успели да спрече славље, па је победнички пир свеједно одржан.

Број коментара 39

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 19. јун 2024.
34° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије