Ровити Холанђани

Иако се броје сати до почетка великог финала Мундијала у Јужној Африци, у холандском табору најзапосленији су физиотерапеути екипе. Два најбоља холандска играча, Арјен Робен и Весли Снајдер муку муче са повредама, а холандски селектор Берт ван Марвијк се нада да ће оба фудбалера бити спремна за меч против Шпаније.

И поред проблема са повредом зглоба, која већ два месеца мучи Арјена Робена, најбољи играч Холандије нестрпљиво очекује вечерашње финале.

Због повреде коју је задобио још на пријатељској утакмици са Мађарском, звезеда минхенског Бајерна пропустио је прва два меча на Мундијалу, а на овом Светском првенству дебитово је тек у последњем колу у групи против Камеруна.

Одмах по повратку у екипу видело се колико овај фудбалер значи за игру "лала", а својим маестралним потезом и поготком, најзаслужнији је за елиминацију Словачке у осмини финала. Његов допринос на мечевима против Бразила и Уругваја такође је немерљив.

Иако ће и у финалном мечу против Шпанаца, Робен опет ући оптерећен неедовољно залеченом повредом зглоба, холандски репрезентатовац најављује да ће и у финалу пружити свој максимум.

"Нисам још у најбољој форми, али то је зато што и даље имам проблема са повредом. И даље могу да играм, али оптерећен сам боловима. У финалу морате бити максимално спремни, а ја ћу се потрудити да будем на највишем нивоу", рекао је Робен.

Осим ровитог Робена, други најбољи играч у репрезентацији, Весли Снајдер такође има проблема са повредом бутног мишића, коју је зарадио на последњој утакмици против Уругваја.

После лекарских прегледа, знаће се да ли је повреда теже или лакше природе, али сви се у холандској реперзентацији надају да се не доводи у питање Снајдерово учешће у финалу.

Попут Робена, и овај играч има велики утицај на игру "лала", па би био велики хендикеп за екипу да Снајдер не може да наступи у великом финалу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 19. јун 2024.
35° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије