Финале реклама за фудбал

Селектор Шпаније Висенте дел Боске рекао је да очекује да ће финале Светског првенства у Јужној Африци бити "реклама за фудбал", пошто се састају две нападачке екипе на врхунцу својих моћи.

"Тимови се састају у тренутку када оба добро играју. Оба имају играче великих техничких способности, врло креативне. Биће то сјајна реклама за светски фудбал", рекао је Дел Боске у Јоханесбургу пред  финале.

Ниједна екипа није до сада освајала титулу светског првака, а обе су на турниру показале да имају најкреативније нападаче и обе желе да што пре постигну гол. Холанђани су до свог трећег финала у историји дошли победивши Уругвај са 3:2. Шпанија је савладала Немачку са 1:0, пошто је доминирала током целог меча. Шпанија је победила у 30 утакмица од 32 под Дел Боскеом, док се Холанђани налазе у серији од 25 мечева без пораза.

"Биће то уједначено финале екипа које су заслужиле да дођу дотле. Имамо добре играче, али имају и они", казао је селектор Шпаније. Дел Боске је рекао да је узбуђење због првог пласмана Шпаније у финале већ прошло и да је тим сада потпуно концентрисан на меч и на сламање холандске одбране.

"Тренутак еуфорије прошао је дан пошто смо се пласирали у финале. Мислим да смо свесни одговорности коју сада имамо. Оптимисти смо и верујемо у своје могућности, али смо такође свесни да играмо против јаког противника", рекао је тренер Шпаније.

"Фурија" је у осмини финала победила Португал са 1:0, а онда и Парагвај истим резултатом.
"Те утакмице су примери онога што ће нам помоћи кад дођемо до финала. Португал и Немачка су наше најбоље утакмице када су у питању одбрана и прављење игре, тако да би требало да то још више поправимо. Одиграли смо две комплетне утакмице", рекао је Дел Боске.

Шпанија је током целог турнира заснивала утакмице на поседу лопте и игрању двојице везних играча, Ћавија Ернандеса и Андреса Инијесте, и не намерава да сада одустане од тога.
"На последњем Европском првенству знали смо да играмо како ситуација захтева, нисмо увек побеђивали тако што смо преузимали иницијативу.

Овај тим је сазрео од тада. Сада је екипа комплетнија", рекао је Дел Боске, који је преузео тим после ЕП 2008. од Луиса Арагонеса.
Дел Боске је рекао да вероватно неће мењати ништа за утакмицу, што значи да би центарфор Фернандо Торес поново могао да почне утакмицу на клупи за резерве, док би његово место у првом тиму заузео Педро Родригес.

Очекује се да ће почети и Давид Виља, који дели прво место листе стрелаца на Мундијалу са Веслијем Снејдером из Холандије.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 20. јун 2024.
31° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије