Веб није по мери Шпанаца

Судије су, можда и превише, биле теме разговора вођених у вези са овогодишњем Мундијалом. Ни финале није изузетак. Судија Веб смета шпанској јавности. Речи хвале за његов рад немају чак ни његова супруга ни отац.

Супруга судије Хауарда Веба изјавила је да њен муж ретко успева да контролише њихову децу, а камоли 22 фудбалера на највећем спортском догађају на планети. Наравно, Кеј Веб се шалила али на Иберијском острву, након објаве да ће баш Веб судити финале, али изгледа да никоме, осим њој, није до шале.

"Заиста не знам како му то успева. Наша деца му стварају много проблема, не знам шта ради да би га слушали на фудбалском терену", рекла је са осмехом супруга Хауарда Веба.

Слушајући супругу Хауарда Веба, стиче се утисак да је излажење на крај са ћеркама Холи и Луси и сином Џеком, добра вежба за Марка ван Бомела и Карлеса Пујола...

Шпанска спортска јавност замера Вебу да је лоше проценио две ситуације у уводном мечу њихове селекције на овом Мундијалу против Швајцарске. Да подсетимо, тај меч су Шпанци изгубили резултатом 1:0.

Најутицајнији спортски лист "Марка" наводи да је Веб пропустио да досуди пенал над Давидом Виљом и признао је погодак Желсона Фернандеса за који сматрају да је постигнут након офсајда.

Оцену "Мaрке" деле и мање више сви у Шпанији, али мишљење које преовладава у овој земљи пред најбитнији сусрет у историји ове земље је да је једино битно да Шпанија одигра на свом нивоу и да, у том случају, резултат неће и не може изостати.

Веб подршку не добија ни из рођене куће. Наиме, у њега, бар за сада, сумња и његов отац, такође бивши судија.

"Ја сам подстако сина да крене мојим путем. Ипак, када сам одгледао његову прву утакмицу, саветовао сам му да одустане на време. Једноставно ми се није чинио талентованим судијом", рекао је Били Веб.

Бивши полицијски наредник, Хауард Веб, изјавио да нема веће части за било ког судију од суђења у финалу Мундијала, а он је и први енглески судија који суди финале још од 1974. године.

"Почаствован сам и јако поносан. Учинићу све да ме нико и не примети на терену како би цео свет могао да ужива у највећој представи у свету спорта", рекао је енглески судија.

Без обзира на ситуацију око судије Веба, остаје чињеница да је, од када се Пјерлуиђи Колина повукао, остала велика празнина у светском фудбалу. Колина је годинама био званично најбољи судија света и личност са великим ауторитетом. Био је задужен, као по правилу, за најбитније утакмице. Такав судија сада недостаје светској кући фудбала, посебно када са свих страна долазе притужбе на суђење на Мундијалу.

Неки који су се побунили против бројних грешака које су, на неки начин, обележиле овогодишњи Мундијал су добили извињење првог човека ФИФА-е Сепа Блатера, неки су добили суспензију. Било како било, ситуација је озбиљна и захтева брзо решење.

Остаје само да се надамо да у недељном финалу ништа неће засенити фудбалере Холандије и Шпаније.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 20. јун 2024.
31° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије