Торес и Фабрегас моле за шансу

Капитен Арсенала Сеск Фабрегас и голгетер Ливерпула Фернандо Торес чине све како би, противно очекивањима, добили шансу од првог минута у недељном финалу.

Дуо из Премијер лиге, Сеск Фабрегас и Фернандо Торес, јавно су замолили селектора Висентеа Дел Боскеа да их уврсти у стартну поставу у финалу Мундијала.

Док је Фабрегас пропустио само један сусрет на овом шампионату, Торес је, након пет сусрета у којима је имао знатну минутажу а притом ниједном није затресао мрежу ривала, изостао из стартне поставе у полуфиналном сусрету са Немачком. За још то једно, за сада непопуњено, место у стартних једанаест конкурише још и фудбалер Барселоне Педро.

"Ако будем имао довољно среће да почнем утакмицу, оставићу на терену све што имам у себи", рекао је Фабрегас британском листу "Сан". "Међутим, ако будем почео са клупе, помирићу се са тим. Преостаје ми само да се молим да и ја будем део ове невероватне утакмице".

Фабрегас је, ипак, истакао да је једино што битно у овом тренутку је да Шпанија постане првак света и да нема места личним амбицијама.

Капитен Арсенала је изразио понос што је део ове генерације шпанских фудбалера. Фабрегас сматра да ова екипа игра фудбал "на прави начин".

"Знам да је Холандија измислила тотални фудбал још пре 40 година", рекао је Фабрегас. "Екипа коју је предводио Јохан Кројх је и учинила ову игру толико лепом. Ипак, ми смо ти који фудбал играмо на начин који задивљује свет. Од наше игре не одустајемо никада, што се могло видети и у полуфиналном сусрету".

Фернандо Торес је био далеко директнији. Популарни "Ел Нињо" је у петак увече у хотелу у коме је одсела "црвена фурија" разговарао са Дел Боскеом и замолио га је да не заборави ко је одлучио финале Европског првенства пре две године.

Торес је рекао у том разговору да очајнички жели да игра и да сигурно неће разочарати.

Фудбалер Ливерпула, наравно, прихвата сваку одлуку селектора али покушава, очигледно, да на све начине утиче на селектора и да учини што тежим његово евентуално изостављање из првих једанаест.

Јавност у Шпанији се не бави овим питањем, барем не превише. Дел Боске има пуно поверење и његов избор се не доводи у питање. Све очи упрте су у финале које ће бити најважнија утакмица у историји фудбала у Шпанији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 20. јун 2024.
31° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије