Холандски досије икс

Био је страшан играч, а онда је у последњем минуту финала 1978. године погодио пречку и за њега више нико није чуо. Данас, 32 године касније потрага за за њим и даље остаје безуспешна. Холандија тражи Роба Ренсенбринка.

Старији љубитељи фудбала сигурно се сећају генијалног играча који је 1976. године био други, а две године касније трећи играч планете у избору Франс фудбала. У част великог финала, сетили су га се и Холанђани, али без успеха, јер је недноставно нестао.

"Нико не зна где је. Прича се да живи побучено негде у Француској или Белгији... Потраге су безуспешне, јер он тако жели", рекао је за Јаху спортс Марсел ван дер Кран, новинар холандског Алемен дагблата.

Повремено, холандски медији пишу да га је понеко видео у продавници или бензинској пумпи, као што Американци често виђају Елвиса, али сваки опипљив траг ту нестаје.

Холандске власти и, пре свих град Аместердам, покушали су да пронађу Ренсенбринка како би га позвали на пријем у част фудбалера који су ту државу представљали на два претходна финала, али без успеха.

За њега је везан један од најчуднијих фудбалских куриозитета, јер је пред извођење пенала, које је пуцао током читаве каријере, увек говорио голманима у који ће страну пуцати и промашио је свега два пута.

Ипак, промашај у послењем минуту финала 1978. године при резултату 1:1 окончала је његову каријеру, мада је на том мундијалу постигао два хет-трика. 

Андерлехт га је пре две године прогласио за најбољег играча који је икада обукао дрес тог клуба.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 20. јун 2024.
30° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије