Један тим, једна жеља, једна мисија

Холандија у екстази. Учинићемо све да испунимо жеље наших сународника, рекао селектор Холандије Берт ван Марвијк. "Један циљ, једна жеља, један тим", и један Арјен Робен.

Првог дана када сам дошао на дужност селектора рекао сам да момци и ја имамо мисију. Та мисија још није готова, али смо дошли невероватно близу испуњењу. Једна утакмица нам недостаје, само једна", рекао је одмах после утакмице селектор "Орања" Берт ван Марвијк.

"Холандија је мала земља и три финала Светског првенства су огроман успех. Али, на финале смо чекали 32 године и знам да баш сви наши сународници желе наслов. Направићемо све да испунимо те жеље, односно, нашу мисију", рекао је Ван Марвијк, док су истовремено почеле велике прославе на улицама листом свих градова у Холандији.

Десетине хиљада Холанђана истрчало је на улице свих већих градова у тој држави, прослављајући прво финале за наранџасте фудбалере на Мундијалу после 32 године. Тргови Ротердама и Амстердама офарбани у наранџасто.

Какафонија вувузела и аутомобилских труба, ватромет изнад Мусеумплеина у Амстердаму, цунами навијача на улицама Ротердама и Ајндховена и наранџаста обележја на скоро свакој кући у Холандији - све у част огромног успеха холандских репрезентативаца.

Десетак људи је примљено у болницу у Ајндховену, због "комбинације алкохола и стреса", али није забележен ни један озбиљнији инцидент.

Утакмицу је, према подацима холандских медија, гледало око 11,5 милиона гледалаца. Холандија укупно има око 16,5 милиона становника.

Успех фудбалера прате и стравични резултати трговаца, који захваљујући Арјену Робену, Веслију Снајдеру и екипи сада продају око 15.000 телевизора недељно више него пред почетак првенства.

"Ово је невероватан осећај. Ми смо и пре почетка Мондијала рекли, сви заједно: овде смо само због једног циља. Тај мото, та наша жеља, су нас и довели до финала. Пре утакмице смо се погледали и схватили да ћемо сигурно проћи у финале", рекао је Арјен Робен.

Дирк Кујт је додао да су по страни остављени сви индивидуални квалитети холандских репрезентативаца и да су играчи подређени успеху екипе.

"Наравно да постоји его у сваком од нас, али смо прихватили једни друге. Знамо своје мане, али и предности. Ето, Робен је дао гол главом, претходно је то учинио и Снајдер против Бразила. Имамо ми тајна оружја", рекао је насмејани Кујт.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 28. јун 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару